Skip to content

Prognose bij Ziekte van Bell

De ziekte van Bell komt op alle leeftijden voor. Mannen en vrouwen krijgen het ongeveer even vaak. Hoe jonger je bent, hoe groter de kans dat je er redelijk snel en volledig van geneest. Als je al wat ouder bent wanneer je getroffen wordt door een aangezichtsverlamming (of facialis parese) is die kans kleiner en blijf je misschien met restverschijnselen zitten.

In verhalen van lotgenoten lezen we over kleine kinderen die Bellse parese krijgen, maar ook over tieners en jonge mensen in de twintig. Over de jongsten schrijft vaak een bezorgde ouder. De tieners en twintigers komen meestal zelf aan het woord. Een hoog percentage (85-90%) van deze leeftijdsgroepen herstelt zoals gezegd snel en helemaal.

Ook dertigers, veertigers en vijftigers schrijven over hoe hun gezicht ineens scheef trekt en hoe ze zich op een dag rot schrikken als ze in de spiegel kijken. Van lotgenoten tussen de 30 en de 45 jaar herstelt ongeveer 76% volledig binnen de eerste drie maanden. In de leeftijdsgroep tussen de 45 en de 60 jaar is dit percentage ongeveer 61%.

Zestigers, zeventigers en zelfs tachtigers kunnen nog getroffen worden door de ziekte van Bell. De kans dat zij hiervan volledig genezen is 37%.

In verhalen van lotgenoten van alle leeftijden lezen we hoe belangrijk het voor je herstel is om te proberen optimistisch en positief te blijven. Ook vertellen mensen dat ze veel steun hebben aan de verhalen en commentaren op deze website.

Wil jij ook je verhaal delen? Stuur ons dan een mailtje:

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top

Gratis Consult

Schrijf je in voor een gratis consult van 15 minuten bij een van onze partners.

Schrijf je in voor een gratis consult