Skip to content

Mimetherapie

Als je last blijft houden van een scheef of star gezicht dan is mimetherapie misschien een goed idee. Mimetherapie helpt je om meer controle te krijgen over je gezichtsuitdrukkingen. Van sommige lotgenoten lezen we berichten dat ze hier baat bij hebben. Een arts kan je doorverwijzen.

Je kunt mimetherapie krijgen bij een fysiotherapeut of bij een speciaal opgeleide logopedist.

Wat is mimetherapie

Mimetherapie is een fysiotherapeutische behandeling voor mensen met een aangezichtsverlamming bij wie sprake is van restverschijnselen. De functie van de aangezichtsspieren is bij die mensen niet geheel teruggekeerd. Je kunt bovendien last hebben van spontaan en ongewenst meebewegen van onderdelen in je gezicht. Dit heet synkinese.

Vooraf wordt de asymmetrie van het gezicht gemeten. De diagnose, behandeling en prognose worden besproken en je krijgt tips over eten, drinken en mondhygiëne.

Tijdens mimetherapie leer je onder begeleiding massage en ontspanningsoefeningen. Verder krijg je oefeningen voor je mond, oog en voorhoofd. Je oefent met gezichtsuitdrukkingen en met eten, drinken en praten. Op deze manier leer je je aangezichtsspieren beter te beheersen.

Naast de behandelingen is het van belang dat je zelf thuis oefent.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top

Gratis Consult

Schrijf je in voor een gratis consult van 15 minuten bij een van onze partners.

Schrijf je in voor een gratis consult