Skip to content

Het verhaal van Ruud

Wat zijn er veel reacties bijgekomen sinds juli 2002! In het kort mijn verhaal: begin juli kreeg ik binnen een dag aangezichtsverlamming. Nadat huisarts en KNO-arts niets voor mij konden betekenen ben ik eind september een aantal keren bij een fysiotherapeute geweest voor een elektro-behandeling (met kleine elektroden de zenuwbanen aflopen).

Er was in de voorgaande 9 weken nog geen teken van herstel opgetreden, en ik begon er ondertussen flink zenuwachtig van te worden. Volgens de artsen zou fysiotherapie niet helpen, maar de eerste twee behandelingen leken effect te hebben; er kwam direct duidelijk wat beweging in. Toeval of niet? Een bewijs is het natuurlijk niet.

Voor de kosten zou ik het echter zeker niet laten het te proberen. Het was al plezierig tijdens de therapie spieren te voelen bewegen die weken niets gedaan hadden. Zoals voorspeld door de fysiotherapeute zouden de eerste behandelingen effect hebben, latere niet meer. Na acht behandelingen zijn we gestopt. Sindsdien gaat het langzaam maar zeker vooruit.

Sinds januari hoef ik mijn oog ’s nachts niet meer dicht te plakken. Nu denken al veel mensen dat ik er vanaf ben. Feit is dat het alleen nog maar te zien is bij hard lachen, wenkbrauwen optrekken, mond tuiten e.d., de uitdrukkingen waar wat meer spierkracht voor nodig is. Fluiten is sinds kort weer mogelijk.

Ik heb nog één brandende vraag (want ik wil het nooit meer meemaken): heeft iemand ooit het verband gehoord of zelf gemerkt van het dragen van oordoppen en de ziekte van Bell? De dag dat de verlamming toesloeg was ik net een dag terug van een vakantie op de motorfiets, waarbij ik veel met gehoorbescherming in heb gereden. De laatste dagen van die reis ging mijn oor erg zeer doen, en kon ik nauwelijks meer gehoorbescherming dragen. Bovendien werd ik iedere dag duidelijk sneller moe. Heeft het jutteren van de helm tegen het oor en de irritatie in combinatie met de gehoorbescherming er wat mee te maken?

Alle slachtoffers van de ziekte van Bell veel beterschap (en een lange adem) toegewenst.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top

Gratis Consult

Schrijf je in voor een gratis consult van 15 minuten bij een van onze partners.

Schrijf je in voor een gratis consult