Skip to content

Het verhaal van Ria

Het was de dag van de verkiezingen………. In de loop van de dag voelde mijn tong wat raar aan, ik dacht dat ik te hete koffie had gedronken of zo. ’s Avonds toen wij de uitslagen volgden, werd de rechterkant van mijn lip wat doof. Overdag had ik wel wat een pijnlijk gevoel achter mijn oor waar ik verder geen aandacht aan heb geschonken. Ben toch wat onrustig in slaap gevallen.

De volgende ochtend voelde ik het al. Geen gevoel aan de rechterkant en toen ik in de spiegel keek schrok ik me rot. Gezicht helemaal scheef en het oog wilde niet meer dicht. ’s Ochtends meteen de arts gebeld en die stelde de diagnose. Ik wilde toch naar de neuroloog waar ik dezelfde dag terecht kon en deze bevestigde de diagnose. In de volgende twee dagen werd de verlamming volledig. Daarnaast was mijn bloedddruk veel te hoog maar dat zal de spanning zijn geweest.

De tweede week kreeg ik rechts erge hoofdpijn en had een raar gevoel in mijn hoofd waardoor ik toch weer ongerust werd. Na een week zakte dit af en langzamerhand kwam het gevoel en de bewegingen terug. Ik heb prednisolon gehad en een anti viraal middel. Ik heb verder rust genomen, wat ook wel noodzakelijk leek, want als ik even sprak trok het helemaal strak en scheef. Ook kon ik rechts minder goed zien en slikken ging moeizaam.

Na drie en halve week ben ik weer begonnen met werken. We zijn bijna twee maanden verder nadat het begon en aan het gezicht kun je gelukkig niets meer zien.
Wel merk ik bij vermoeidheid een wat vreemd gevoel in het hoofd, heb meer moeite met concentreren en het focussen kost meer energie lijkt het wel. Vooral het lezen gaat dan moeizaam. Het is net alsof de rechterkant nog niet goed mee wil. Maar goed, verder is het snel hersteld en de rest zal ook wel afzakken.

Ik vond het heel plezierig om ervaringen van anderen te lezen met de daarbij nodige herkenning. Ook de vermoeidheid die niet echt als verschijnsel wordt beschreven lees ik toch wel in de verhalen terug. Het is toch echt een kwestie van geduld en ja, dat heb je niet als je gezicht zo scheef staat!

Ria

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top

Gratis Consult

Schrijf je in voor een gratis consult van 15 minuten bij een van onze partners.

Schrijf je in voor een gratis consult