Skip to content

Het verhaal van Renate

Hallo, Ik ben Renate en 31 jaar oud. De problemen begonnen bij mij met oorpijn. Ik had het idee dat mijn oog “dicht” zat. Na twee dagen,waarin ik avond-/nachtdienst draaide, werd ik zaterdag (4 weken terug) wakker met een tintelend gezicht. Ik dacht aan migraine en ben weer gaan slapen. Dat hielp dus niets en ik kwam erachter dat de linkerkant van mijn gezicht niet meer werkte.

De vervangende huisarts constateerde de ziekte van Bell. Met oogdruppels van de drogist en de verzekering dat het 4 weken zou duren kon ik gaan. Hij zei ook dat ik er niets aan over zal houden. 3 dagen later kreeg ik last van mijn oog. Wazig zien e.d. Mijn eigen huisarts stuurde me gelijk door naar de K.N.O.-arts. Dezelfde middag.

Gevolg: zware prednisolon kuur, goede oogdruppels en pleisters voor mijn oog. Na twee weken terugkomen. Hij heeft mij geen rust voor geschreven en dus liep ik nog een nachtdienst. Ik had namelijk, buiten het uitvallen van mijn gezichtsspieren en smaak, geen pijn.

Na deze twee weken was er niets veranderd. Fysiotherapie heeft nog geen zin, dus over 3 weken terug komen. Ik ben nu wel rust gaan nemen. Ondertussen is er nog niets veranderd en ik word er een beetje moedeloos van. Door mijn oog is lezen lastig en achter een beeldscherm zitten een drama.

Update 23 juni 2006

Bij mij werd de verkeerde diagnose gesteld. Niet de ziekte van bell maar van hunt. Het ziekte beeld is het zelfde maar wordt veroorzaakt door de gordelroosbacterie Deze bacterie verwoest de zenuw en de zenuw groeit raar aan elkaar. Wanneer ik geeuw gaat mijn oog dicht en ook wanneer ik lach knijpt mijn oog. Dit noemen ze sincinesen.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top

Gratis Consult

Schrijf je in voor een gratis consult van 15 minuten bij een van onze partners.

Schrijf je in voor een gratis consult