Skip to content

Het verhaal van Otto

Ik liep de ziekte op tijdens de zomervakantie van 2004 op het Spaanse eiland Menorca. Mogelijke oorzaak: verminderde weerstand door drie dagen slecht slapen op een zeilboot in Zuid Frankrijk en daarna zeven uur in de auto met een te hoge airco die langs mijn gezicht blies en mij al snel een gevoel van een stijve nek (inderdaad achter het linkeroor) gaf. Ik vind dus ook de “vrachtwagenchauffeursziekte” geen fabeltje. Halve gezicht verlamd en geen smaakgevoel meer. Dacht ook aan herseninfarct.

Op Menorca ben ik uitstekend behandeld: een snelle en goede diagnose en ik kreeg direct prednison, iets tegen herpes en vitamine B. Via een scan werd een herseninfarct uitgesloten. Ik was er gelukkig na drie weken weer vanaf. Het schijnt dat prednison alleen zin heeft als het zoals in mijn geval heel snel wordt toegediend.

De neuroloog in Nederland vond prednison en vitamine B maar overbodig, maar ik ben er blij om. Je weet natuurlijk nooit of het ook niet vanzelf was overgegaan, maar waarom dat risico nemen? Als het niet baat, het schaadt ook niet.

Ik hoop dat anderen met mijn verhaal hun voordeel kunnen doen.

Otto

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top

Gratis Consult

Schrijf je in voor een gratis consult van 15 minuten bij een van onze partners.

Schrijf je in voor een gratis consult