Skip to content

Het verhaal van Lucrèce

Ik heb de ziekte van Bell 4 keer gehad in mijn jeugd, dus het verwondert mij ten zeerste dat de KNO-arts van Mary zich verbaasde over haar leeftijd.

Als oorzaak werd tocht via het oor opgegeven. Mijn behandeling toendertijd bestond uit inspuitingen met vitamine B12 en kinesitherapie, stimulering van de gezichtszenuwen met een toestel dat elektrische stralingen gaf. Ik mocht onder geen voorwaarde buiten komen. De symptomen uit de 3 verhalen zijn voor mij zeer herkenbaar. Het heeft ook weken geduurd vooraleer ik genezen was.

Nu na meer dan 20 jaar heb ik opnieuw de ziekte van Bell. Ik werd op 28 augustus wakker en had een abnormaal gevoel aan mijn rechteroog. Na advies van mijn huisdokter, ben ik bij een neuroloog geweest, die een paar tests gedaan heeft (o.a. het verloop van de gezichtszenuw testen), bloedonderzoek en maandag een hersenscan. Hij heeft mij een afbouwende cortisonebehandeling voorgeschreven, kunsttranen overdag en ’s nachts oogzalf.

Gezien de zware behandelingen die ik vroeger kreeg, ben ik niet geheel overtuigd van de behandeling nu.

Dit bericht heeft 1 reactie

  1. Mijn zoon heeft het Bell syndroom gehad op 5 maand oud was, toen was hij meteen de jongste patient met deze ziekte in het UZ van Brussel. Voor mij is dit achter de rug vandaag alhoeveel we een duidelijk verschil zien op profielfoto’s. Vandaag is hij acht en we vinden persoonlijk dat het hem een bepaalde Hollywood charme geeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top

Gratis Consult

Schrijf je in voor een gratis consult van 15 minuten bij een van onze partners.

Schrijf je in voor een gratis consult