Skip to content

Het verhaal van Koos

Beste “lotgenoten”. Ik heb sinds vorige week voor de 3e maal last van een Bell’s Palsey maar nu aan de andere kant van mijn gezicht.

Vijf jaar geleden voor het eerst een Bell’s Palsey gehad (rechts) en daar was toen alle reden voor: veel stress en een verminderde weerstand. Ik ben toen gelijk de medische molen ingegaan. Echter, de verschijnselen zijn nooit helemaal weggegaan met als gevolg dat ik niet meer op mijn bas-tuba kon blazen. Het had wel één voordeel nl. dat de linkerkant van mijn gezicht glad was en zo ging ik ook dan maar op de foto. Maar éénmaal afgedrukt zag je altijd dat scheve gezicht.

Twee jaar geleden wederom aan dezelfde kant uitvalsverschijnselen en toen was er mijns inziens geen enkele reden voor. Ik merkte het zelf niet eens en mijn collega’s moesten mij erop attent maken. Ik ben toen naar huis gegaan en heb een paar dagen rust genomen en omdat ik ongerust werd vanwege deze recidive heb ik contact gezocht met de neuroloog met als gevolg weer een paar onderzoeken waaronder een MRI-scan + lumbaalpunctie. Hieruit kwam niets verontrustend en dus heb ik de draad weer opgepakt.

Tot vorige week heb ik nergens geen last van gehad, op een paar dagen oorpijn na dan. Ik legde niet direct een verband met wederom een Bell’s Palsey en zeker niet aan de andere kant. ’s Ochtends werd ik wakker en had het idee een opgeblazen gezicht te hebben en mijn neus voelde raar aan (verdoving) maar ik kon nog gewoon praten/eten en drinken. Echter naarmate de dag vorderde, werden de klachten erger en ben ik naar de weekend arts gegaan en deze stelde wederom de diagnose Bell’s Palsey en schreef Zovirax en Prednison voor en voor de nacht het horlogeglasverband.

De dinsdag erop kon ik gelijk bij de neuroloog terecht en ik ging wederom de medische molen in: MRI-scan, lumbaalpunctie, KNO-arts en een forse verhoging van de medicatie. Beide specialisten hebben overleg met elkaar gehad en zijn het eens over de behandeling. De oorzaak blijft evenals destijds gissen. Dus ook nu geldt weer geduld en nog eens geduld!!

Koos

Update 12 juli 2006

Het is nu twee jaar geleden dat ik voor het laatst last heb gehad van een Bell’s Palsey. Ik kan zonder problemen mijn werk verrichten (afd.hoofd van een acute opname afdeling in de psychiatrie) wat betekent dat ik veel moet praten. Ik moet wel bekennen dat ik soms wat duidelijker moet articuleren omdat ik anders niet ben te verstaan. Verder zal ik mijn leven lang uit voorzorg Zelitrex moeten slikken, op voorschrift van de neuroloog. Mbt tot het muziekmaken; voor mijn ‘ziekte’ bespeelde ik de bas-tuba en ik ben nu overgestapt op de contrabas dus mijn leven klinkt als muziek!!

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Hallo, ook ik heb nu al 2 keer op het vliegtuig een gezichtsverlamming gehad, eerste keer 8 jaar geleden, 2 de keer vorige week… het duurt telkens een 20 tal minuten… ik was nu niet in paniek, de eerste keer natuurlijk wel… sinds januari ben ik op de sukkel met men oor aan dezelfde kant, binnenkort raadpleeg ik een neus keel oren arts want het is wel akelig allemaal

  2. Heb inmiddels 3 x bell gehad en heb nu weer lichte last van mijn oog/gezicht tijdens mijn vakantie. Het valt me op dat ik vaak na een vlucht in een vliegtuig ook last krijg. Iemand dezelfde ervaring? Ben wel benieuwd. Groetjes, Saskia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top

Gratis Consult

Schrijf je in voor een gratis consult van 15 minuten bij een van onze partners.

Schrijf je in voor een gratis consult