skip to Main Content

De Crystal Touch klinkiek in Rotterdam geeft behandelingen aan patiënten met restverschijnselen van de Ziekte van Bell. Het gaat om verschijnselen die overblijven als de reguliere behandeling is afgelopen.

Klik hier om je in te schrijven voor een gratis consult van 15 minuten.

Bezoek aan de kliniek

Enige tijd geleden ben ik zelf op bezoek geweest bij deze kliniek. Een medewerker had contact met ons gezocht om bekendheid te geven aan hun nieuwe behandelmethode voor mensen met gezichtsverlamming. De kliniek is gevestigd in het WTC in Rotterdam, vlak bij het Centraal Station, en met een parkeergarage achter het pand. Ik sprak met Elena Pashova, de oprichtster van de kliniek. Zij is anti-aging expert met 25 jaar ervaring.

Zij vertelt hoe ze vier jaar geleden voor het eerst een patiënt met het syndroom van Meretoja (een aangeboren gezichtsverlamming die veel in Finland voorkomt) heeft behandeld met spectaculaire resultaten, en ze laat me hier foto’s van zien. Sindsdien heeft ze zo’n 15 andere patiënten met gezichtsverlamming behandeld, allemaal met dezelfde goede resultaten. Sinds maart 2012 is ze in Rusland begonnen met het behandelen van kinderen met aangezichtsverlamming.

Ziekte van Bell behandeling Crystal Touch Clinic

R. (47 jaar) resultaat na 2 behandelingen.

Nieuwe Methode

Ze vertelt iets over de nieuwe methode die ze heeft ontwikkeld. Deze bestaat uit twee onderdelen: een aantal behandelingen in de kliniek en huiswerk. Ze benadrukt dat de cliënt gemotiveerd moet zijn en zelf een grote bijdrage moet leveren aan het resultaat door middel van het huiswerk.

Verder is het goed om te vermelden dat de behandeling niet bedoeld is voor mensen die net getroffen zijn door de Ziekte van Bell. Het gaat om patiënten die klaar zijn in het ‘reguliere’ circuit en nog steeds restverschijnselen hebben. De methode is ook zeker niet bedoeld als vervanging van een reguliere behandeling.

Al met al ben ik heel benieuwd hoe deze nieuwe methode mensen met restverschijnselen van de Ziekte van Bell kan helpen. Ik hoop dus dat lezers van deze site onderaan deze pagina hun ervaringen willen delen met anderen.

Ziekte van Bell behandeling Crystal Touch Clinic

V. (16 jaar) resultaat na 2 behandelingen.

Je kunt je inschrijven voor een gratis consult van 15 minuten voor meer informatie over de mogelijkheden.

Dit bericht heeft 66 reacties
 1. Ik heb vorig jaar in juli ( 2019) de prognose gehad ziekte van Bell, daar een 10 daagse prednison kuur voor gehad.
  Klopt het dat ik nog steeds een prikkelend gevoel heb aan m’n neus rechts en dat m’n gehoor rechts veel minder is.
  Kan dit zolang duren?

 2. Door een operatie en bestralingen ivm een brughoektumor, had ik last van een aangezichtsverlamming aan de linkerkant van mijn gezicht. Mijn gezicht was gezwollen, voelde strak en gespannen aan. Ik had veel pijn aan mijn gezicht, mijn oog traande niet meer, ik had heel droge ogen, mijn oog kon ik niet goed sluiten, last van meebewegingen in het gezicht, etc. Het ergste vond ik dat ik niet meer goed kon lachen. Ik ben nu 4x bij Elena van Crystal Touch geweest en ik ben ontzettend tevreden. Je krijgt veel persoonlijke aandacht en je ziet vrijwel direct vooruitgang. De doorbloeding in mijn gezicht is een stuk beter. Ook zie je meer symmetrie, heb ik minder last van mijn oog en voelt alles natuurlijker aan in mijn gezicht. Ik heb geen pijn meer in mijn gezicht (was na 2 behandelingen wel weg) en mijn gezicht voelt veel minder strak aan. Je moet thuis natuurlijk ook wel goed je oefeningen doen. Ik ben ontzettend tevreden! Ik heb ook mime therapie gedaan, maar om eerlijk te zeggen vind ik de behandelingen bij Crystal Touch ‘ holistische’/ meeromvattend. Ik zou dan ook echt aanraden om naar Crystal Touch te gaan.

 3. Eind 2015 kreeg ik een Bellse parese. Omdat ik niet helemaal tevreden was over het herstel, ben ik eind 2018 onder behandeling gegaan bij Crystal Touch. In 3 behandelingen en na heel trouw zelf elke dag oefeningen doen, is het resultaat erg goed! Ik heb veel minder last van ‘meebewegen’ van mijn oog als ik lach en mijn oog sluit ook beter. Iemand die mij niet kent, ziet niet dat ik een Bellse parese heb gehad.

  Verder voelden de aandacht en de behandelingen van iedereen bij Crystal Touch als een warme deken. Het is jammer dat zoveel mensen niet weten van het bestaan van deze kliniek. Ze kunnen je echt helpen!

 4. Karoline is een jonge vrouw van 21 uit Recife Brazilië. Van af haar geboorte heeft zij een gezichtshelft die verlamd is. de ziekte van Bell dus. wij hebben een actie opgezet om haar hiermee te helpen. De mensen van Crystal Touch hebben aangeboden haar een gratis behandeling te geven. Het afgelopen halfjaar heeft ze dus 6 behandelingen in Rotterdam ondergaan. Dat was niet makkelijk voor Karoline, ten eerste moest ze de gezichtsspieren zien te ”vinden’ en daarna zien aan te sturen. spieren die nog nooit gebruikt waren in haar leven. dat is moeilijk en pijnlijk. Het verijst vooral heel veel concentratie van haar. Maar ze heeft veel vooruitgang gemaakt. Haar gezicht is duidelijk meer symmetrisch dan voorheen. Ze gaat nu weer terug naar Recife en zal daar nog verder gaan met de oefeningen en behandeling. Volgens de artsen van Crystal Touch zal haar gezicht nog veel meer bij trekken de komende tijd. Een droom die voor Karoline uit gaat komen!
  Ze is dan ook heel dankbaar voor iedereen die haar geholpen heeft.

 5. In april 2014 is mij de ziekte van Bell overkomen en gelukkig is mijn gezicht in de daaropvolgende maanden voor een groot gedeelte zelf hersteld. Met de restverschijnselen van deze aandoening heb ik nog 4 jaar rondgelopen tot ik hoorde van Crystal Touch. Een tranend oog bij het eten, pijn in de gezichtszenuw en vooral een negatief zelfbeeld waren deel van mijn dagelijkse leven. Met de handvaten en de therapie van CT (4 sessies) is mij geleerd daar anders mee om te gaan en heb het vertrouwen in mezelf teruggekregen. Uiteraard hangt het succes van deze behandelingen en oefeningen af van jezelf, want het is wel de bedoeling dat je het geleerde toepast op jezelf en daarvoor tijd maakt in je drukke leven. Bedankt Crystal Touch!

 6. Hallo,
  mijn naam is Ineke en ik werd op 21.05.2017 wakker met een gezichtsverlamming aan de rechterzijde. 2 dagen hiervoor was ik bij de huisarts omdat ik oorpijn had en mijn gezicht anders aanvoelde, ik werd weggestuurd met de opmerking dat ik niet eens een lichte oorontsteking had en er niets aan de hand was….Toen ik mij op de spoedeisende hulp meldde was daar een arts die meteen vertelde dat ik de ziekte van Bell had en gaf onmiddelijk de medicatie die de restverschijnselen beperken. Het blijkt bij mij om de fase 4 te gaan(House Brackmann gradering)Daarna zelf een plan van aanpak voorgesteld met mijn huisarts want die was van mening dat het vanzelf weer goed zou komen wat uiteraard niet juist is. Samen met een neuroloog de juiste hoeveelheid prednison voorgeschreven gekregen, zeer hoge dosis en voor een aantal maanden. Meteen naar de oogarts want ik had vreselijk veel pijn in mijn oog, deze sloot niet en knipperde destijds ook niet. Door zelf een logboek bij te houden en foto’s van mezelf te maken, waarvan ik erg verdrietig werd omdat er 4 cm verschil zat tussen de rechter- en linkerkant van mijn gezicht kon ik de specialisten laten zien of er verbetering zichtbaar was. Spreken ging moeizaam en drinken en eten ook, mijn rechtermondhoek sloot helemaal niet aan.
  Inmiddels slik ik geen medicatie meer, mijn oog sluit ’s nachts wel alleen overdag knippert hij onvoldoende ondanks 10x daags druppelen, mijn mondhoek sluit nog steeds niet zoals voorheen dus drinken met een rietje of wat morsen zonder en mijn gezicht voelt strak. Op eigen initiatief ook onder behandeling van een revalidatiearts die mimetherapie heeft uitgelegd en volgens een formule bekijkt wat de vooruitgang is. iIk ben meteen na de eerste afspraak zelf begonnen met oefeningen. Vanochtend had ik weer een afspraak en helaas een wat minder bericht, ik heb toch nu zichtbare Synkinesis en dit was een maand geleden nog niet het geval. Weer krijg ik nu te horen dat ik moet afwachten en dat er verder niets aan te doen is. Het gaat om mijn leven en mijn lichaam en ik neem met deze uitspraak geen genoegen en kan hier ook niet in berusten. Ik heb zelf tot nu toe er alles aan gedaan om volledig te herstellen. Ik hoop dat Chrystal Touch iets voor mij kan betekenen, ik krijg ontzettend veel hoop bij het lezen van alle reacties van lotgenoten en de informatie die op de site van de kliniek staan.
  Met vriendelijke groet Ineke Marinus

 7. On the morning of my 19th birthday, more than 20 years ago, I woke up and felt an odd sensation. I didn’t know what was happening, I just felt everything that day was slow motion for me. I went to my university classes and noticed that people were looking at me oddly. By the end of the day, I finally understood that my face had been affected by some sort of paralysis. I could not eat properly, I could not fully close my eye and my speech was also affected. Over the next couple of weeks, I went to see specialists and the diagnosis was made for Bell’s Palsy.

  I was given various self massage treatments and over the next few months, there was a significant improvement. However, after that, the recovery slowed down to the point that after one year, I was left with a situation in which on the affected side of my face, there was a noticeable droop of my mouth, a smaller eye that blinked slower than the other one, and a general asymmetry which was especially noticeable when I spoke and then extremely especially so when I smiled and laughed.

  During the early years, I was seeking answers. I couldn’t imagine that in this day and age, that there was no treatment for something that affected so many people and was not considered “serious” in most cases in that it had no effect on general health. However, there was almost nothing. The best option I found was botox injections, which I tried for a while and was slightly successful in mitigating the twitching in my eye when I spoke. Apart from that, I dealt with the situation as best as I could. However the fact is that my face was the overriding focus of my life for more than twenty years. It was what I thought about when I woke up, multiple times throughout the day, and before I went to bed at night. It affected almost every aspect of my life and changed the way that I would deal with people. It changed my personality in that I would do anything and everything I could not to smile and especially laugh. I could not concentrate when having a conversation when someone because I would think more about whether they would notice the droop in my smile when speaking. I even avoided photos at all cost and I would be very concerned with how I looked in them afterwards. Often, I could barely look at the photos. Simply put, it dominated my life.

  Almost exactly one year ago, I decided for the first time in a few years to do a casual search on Bell’s Palsy on the Internet. I came across a video by Alex of Crystal Touch in which he was addressing a conference. I am a natural sceptic so I did some more research on them and then contacted them for more information. I thought I had little to lose and potentially a huge amount to gain, so I went for my first visit. I instantly realized that what Elena and Alex are doing is something based on years of research and expertise. I instantly felt comfortable and after those first three sessions, I felt a positivity and hopefulness I had not felt in a long time. I immediately started seeing results, with the first improvement being that my eyes were now blinking at the same speed. My face felt so much looser that I couldn’t believe it. I continued with another three visits (12 sessions in total) and after every visit, I felt myself improving noticeably. My final visit was a couple of weeks ago.

  At this point, I can smile with a high degree of confidence, I can express myself more candidly with others and I do not cringe when I see a camera. Of course there is still asymmetry but it has been reduced to such an extent that it surpassed what I could have hoped for. I am very confident that with continuation of my exercises, there will even greater improvement. I can honestly say the team of Elena, Alex and Jana at Crystal Touch are amongst the most important people I have known in my life because they helped address the most important obstacle I have dealt with in my life. They care deeply about their patients and they do their job with passion and professionalism, and an obvious enjoyment of helping people. It is important to emphasize that it is up to the individual patient to have the discipline and self-belief to do their exercises and work at continual self-improvement but Crystal Touch give all the tools and support that is necessary.

  This has been the easiest reference I have ever given and I am confident that anyone out there that has had to deal with the crushing effects of Belly’s Palsy will also benefit. I wish everyone all the best.

 8. Op 10 oktober 2016 werd ik wakker met een verlamd linker deel van mijn gezicht; zonder enig voorteken, zomaar in één nacht, is de verlamming ontstaan. Mijn oog ging niet meer helemaal dicht en knipperde niet meer goed, mijn mond hing scheef en was droog, praten, drinken ging erg moeilijk. Via de huisartsenpost kwam ik in ziekenhuis terecht waar de diagnose ‘aangezichtsverlamming’ werd gesteld. Ik bezocht meerdere KNO artsen, twee neurologen en vele malen mijn huisarts. Aanvankelijk kon niemand mij vertellen hoe de verlamming is ontstaan, wat de prognose voor herstel is en wat ik zou kunnen doen om het herstel te bevorderen. De artsen adviseerden mij om vooral geduld, geduld, en nog eens geduld te hebben en af te wachten of, in welke mate en hoe snel het herstel zich zou ontwikkelen. Na 2 weken werd de diagnose ‘Varicella zoster infectie’ gesteld; ik had Ramsay Hunt Syndroom. Ik was verdrietig en erg ongerust.
  Het werd er in de loop van de weken niet beter op, eerder slechter en uiteindelijk viel de hele linkerhelft van mijn gezicht uit. Ook de meningen over herstel en duur van een eventueel herstel waren verschillend: de een gaf een periode van herstel van 6-8 weken aan, anderen gaven een termijn van 1 jaar of nog langer. En gezien mijn leeftijd zouden er mogelijke ernstige restverschijnselen zijn, daar was iedere arts duidelijk over. Behandeling met prednison en een anti viraal middel in de eerste weken zou ernstige schade kunnen voorkomen, maar garanties werden niet gegeven. Niemand kon mij adviseren wat ik zou kunnen doen (of juist niet moest doen) om mijn herstel te bevorderen. En als ik dan al een advies kreeg, dan was dat niet de juiste (bijvoorbeeld mimetherapie na 4 weken). Ik raakte na 6 weken, toen er nagenoeg geen herstel was echt in paniek, voor mij was afwachten tot het misschien iets beter gaat, geen optie. Mijn oudste zoon zou eind april trouwen en ik wilde een ‘toonbaar gezicht’ hebben op deze heuglijke en bijzondere dag. Kon ik echt niets doen? Ik was emotioneel en teleurgesteld, ik wilde graag de regie hebben op het herstel van mijn gezicht.
  Na dagen op internet te hebben gelezen over deze aandoening kwam ik terecht bij de site van Crystal Touch. Ik nam contact op en heb twee fantastische gesprekken gehad met Alex. Hij heeft mij alle informatie gegeven over de ziekte van Bell zelf, over het herstel en de (lange) tijd die daarvoor nodig was. Wat was ik blij met zijn deskundigheid, zijn betrokkenheid en zijn bemoediging. Nu wist ik, dat er hoop was op èn wat er nodig was voor herstel. Omdat pas na 6 maanden alle zenuwvezels weer terug gegroeid kunnen zijn in de spieren, worden bij Crystal Touch , de eerste behandelingen pas na deze periode gestart. Vanwege mijn wens een glimlach te hebben op de trouwdag van mijn zoon, mocht ik al na 3 maanden starten. Wat was ik blij met Elena. Eerlijk, recht door zee gaf zij aan wat de mogelijkheden van herstel zijn. Zij beloofde mij er alles aan te doen om mijn wens ‘een mooie glimlach op de trouwdag van mijn zoon’ te vervullen. Ik kreeg massage- en visualisatie- oefeningen en ook heel belangrijk, leerde zij mij vertrouwen te hebben in mijzelf en in mijn herstel. Aan de slag en positief zijn; haar motto klinkt mij nog steeds in de oren: “Relax and enjoy your life”! Hoe moeilijk was dat, als je je zoveel zorgen maakt!! Maar met haar hulp, vertrouwen, liefdevolle bemoediging en aanmoediging ging ik aan de slag. De oefeningen zijn niet moeilijk, wel is discipline nodig om deze goed, rustig en bewust uit te voeren. Geen probleem, als je weet waar je het voor doet.
  En, het lukte……. Op de dag van de trouwdag kon ik een, weliswaar nog schuchtere, maar voor mij o zo mooie glimlach op mijn gezicht toveren! Het was een prachtig feest en bruiloft.
  Elena is heel erg deskundig in haar vak, heeft inmiddels heel veel ervaring opgebouwd en bij veel patiënten positieve resultaten bereikt. Ik heb met Elena ook een heel fijne band opgebouwd; Elena is heel betrokken, leeft met je mee en is, naast liefdevol, ook duidelijk en stellig. Vanuit haar deskundigheid en ervaring gaf zij mij een goede en effectieve begeleiding (mentaal) en behandeling (massage en stimulatie). Een begeleiding op maat; Elena heeft een grote mensenkennis en door haar ervaring weet zij precies wat je nodig hebt.
  De metingen van Alex maakten tussentijds de balans op: hoe staat het met de teruggroei van de zenuwen en wat is de status van de activiteit van de spieren. Ook zijn deskundigheid waardeer ik zeer; het heeft mij zeer geholpen en bemoedigd via de metingen te kunnen zien dat het beter gaat en dat het nog beter kan …… als er nog even doorbehandeld zou worden. Dit advies heb ik juli 2017 ( 10 maanden later) dan ook opgevolgd.
  Lieve Elena en Alex: heel veel dank voor alles. Ik vond (en vind het nog steeds) het heel fijn begeleid te worden door professionals die vanuit passie, betrokkenheid en liefde voor hun patiënten hun werk doen. Het doen van projecten om, vanuit humanitair oogpunt, ook kinderen te helpen spreekt mij ook erg aan.
  Tot slot: naast mijn blijdschap over een goed herstel en een nog beter resultaat in de toekomst, hebben Alex en Elena mij vooral ook geïnspireerd. Dit heeft er toe geleid dat ik ben gaan nadenken over waar ik echt gelukkig van word en hoe ik beter (positiever) met mijn stress om kan gaan. Hoe mooi is dat ook!!!!
  Dank, dank.
  Jana, ook jij erg bedankt voor je ondersteuning en gezelligheid toen je ons steeds ophaalde bij de receptie en nieuwe afspraken met ons maakte.
  Lieve groet.
  augustus 2017

 9. Lieve lotgenoten,
  Ook ik ben getroffen kwam als een dief in de nacht.Ik wilde nachts drinken en gooide het naast mijn mond….sufferd dacht ik bij mij zelf!Morgens kreeg ik de schrik van mijn leven het gezicht stond scheef!In eerste instantie dachten mijn man en ik aan een beroerte maar omdat het oog open bleef staan en ik de huisarts belde had ze meteen de oorzaak … Bell!Had hier nog nooit van gehoord dacht het zal wel, gaat wel over maar had het totaal verkeerd ingeschat.Ik gebruik mijn hele leven make up als een soort masker om mijn andere kwalen en verleden te verbergen als iemand vraagt hoe het gaat kan ik zeggen…goed joh want mijn verdriet zat er onder.Nu kan dit niet en durf niet meer naar buiten want ik ben mijn gezicht/zekerheid kwijt plus wat het met zich mee brengt knallende hoofdpijn slecht kunnen zien bijna niet kunnen eten zonder te cijferen onverstaanbaar b.v aan de telefoon zelf huilen lukt maar aan een kant van mijn gezicht.En moe…zo moe!Ben 61 jaar dus volgens de prognose hoor ik bij degene waar herstel niet zo’n grote kans heeft.MAAR NU KOMT HET LIEVE LOTGENOTEN!!!!Na 2 maanden komt er langzaam verbetering!!!Mijn mond gaat minder scheef staan kan nog maar 2letters niet uitspreken zonder dat mijn gezicht trekt!Kan beter eten en drinken en mijn wenkbrauw staat staat weer gelijk met de andere alleen mijn oog sluit nog niet moet deze nachts nog afplakken en veel druppelen maar gaat wel iets verder dicht.Blijf moed houden!!!Ik ben er nog niet maar ben wel op weg!
  Heel veel sterkte allemaal
  Veel liefs Anne

 10. Op 1 augustus 2015 stond ik ’s morgens op met een verlamming aan de rechterkant van mijn gezicht. De schrik was groot. Het bleek de ziekte van Bell te zijn. Mijn mondhoek hing scheef, ik kon mijn oog niet meer dicht doen, het was alsof er zand in was gestrooid. Ik moest met een oogglas voor slapen tegen het uitdrogen en veel druppelen. En Pijn!!!! In het begin heb ik 2 prednisonkuren gehad, maar die hielpen niet echt. Steeds kreeg ik weer te horen “niks aan doen, gaat vanzelf weer over”.
  Na driekwart jaar aanmodderen kwam ik op de site van Chrystal Touch terecht. Meteen had ik daar een goed gevoel bij. Ik ben naar een voorlichtingsmiddag geweest en dat gaf me veel duidelijkheid en inzicht wat er precies aan de hand was.
  Na de eerste behandeling trok de pijn weg. Een verademing! Het is belangrijk, dat je je huiswerk goed blijft doen. Dat houdt in dat je je oefeningen, die je meekrijgt een paar maal per dag moet doen.
  Na 4 behandelingen was mijn gezicht weer recht getrokken. Ik kon mijn oog weer sluiten en ik kon weer heerlijk glimlachen en lachen zonder me ervoor te schamen. Ik kan nu niet meer ophouden met (glim)lachen. Bij Chrystal Touch kom je terecht bij mensen die begrip voor je hebben en je weer positief in het leven laten staan.
  Heel veel dank aan Elena met de “gouden handen”. Ja, ik blijf mijn oefeningen doen!!!

  Dank, Dank, Dank!!!

  Liesbeth

 11. Heb ong 10 jaar geleden ziekte van Bell gehad,
  kreeg geen advies van huisarts, maar heb op eigen initiatief omega 3-6-9 ingenomen.
  In zeer grote doses, om het uur een vol maatbekertje dat er bij zat (uit herinnering 30 ml), en dat een week lang.
  Al na een paar dagen waren er significante verbeteringen, en na een dag of 10 had ik het ergste gehad. Weinig restverschijnselen, beetje ‘star’oog en lichte droop van mondhoek.
  Hoop dat ik hier anderen mee kan helpen.

 12. nade constatering van de aangezichtigst verlamming van mijn vrouw brak er een zeer emotionele tijd aan. Door de behandeling bij Crystal Touch is de verlamming voor bijna 100% genezen. Het is geweldig om te zien hoe mijn vrouw in een paar maanden tijd voor uit is gegaan. Met hulp van de Crystal Touch en vooral ook veel thuis oefenen is eer een resultaat geboekt wat in de medische wereld niet voor mogelijk werd gehouden.

  Met heel veel dank aan alle mensen van Crystal Touch gaan we verder met ons leven wat even stil stond.

 13. Rotterdam 7 maart 2017,

  Ik ben Simone Klink ik zelf ben niet behandeld maar me aller beste nicht Nathalie Pinas wel. 2011 werdt zij ziek de specialiste in het ziekenhuis hadden een verkeerde diagnose gesteld. Na een aantal bezoeken aan de gespecialiseerde arts kwamen ze erachter dat ze de ziekte van bell had . Helaas zei de arts tegen Nathalie (me nicht) dat er geen medicatie voor is. Maar ze werdt doorverwezen naar een gespecialiseerde fysiotherapeute daar kreeg ze wat oefeningen mee die thuis moest oefenen. na de behandelingen was gezicht ietsjes bij getrokken maar helaas niet hoe we het hadden verwacht. Ik zag mijn nicht veranderen en zich zelf terug trekken. wat natuurlijk begrijpelijk was en is. maar langzaam accepteerde ze der uiterlijk en maakte ze het beste van. Tot dat ze me belde in september 2016 ik zal dit nooit vergeten ze zei Simone ik heb een arts gevonden die misschien kan helpen en ik zei gelijk tegen der dat moet je doen! Gezondheid sta boven alles en niet geschoten is altijd mis . Omdat ik weet dat de afgelopen 5 jaar met vallen en opstaan heel moeizaam is verlopen voor Nathalie. Op de informatie dag wist ik het zeker we moeten proberen. Ze waren open en eerlijk dat het ook mogelijk is dat het niet geneest of het misschien nog zichtbaar kon zijn.Maar godzijdank was het na 2 behandelingen al zichtbaar verbeterd. De desbetreffende specialiste die de behandelingen uitvoert is 1 van de weinige specialisten die vanaf de kern alles aan pakt want het is natuurlijk ook het knopje in je brain wat je moet omschakelen. IK ben tot nu toe alle behandelingen mee geweest op 1 na. En na elke behandeling wordt ik steeds blijer omdat je ziet dat het werkt zowel als innerlijk en uiterlijk zie dat deze behandelingen effect hebben. Ik zie de specialiste als een gift in ons leven. Voor de specialist is het natuurlijk een haar werk maar voor ons in het een wonder!!!!
  Ik ben haar (specialiste) super dankbaar dat zij in me nicht der leven is gekomen en haar ziekte heeft verholpen maar ook dat ze mij en me nicht dichterbij elkaar heeft gebracht…….

 14. Vorig jaar heb ik op 39 jarige leeftijd een Bellse parese gehad. Via de huisarts begonnen met een prednisonkuur. Ik ging echter verder achteruit, had barstende hoofdpijn en kon geen prikkels en geluiden verdragen en wilde eigenlijk alleen maar onder de dekens weggekropen liggen. Terug naar de huisarts die mij direct doorverwees naar de SEH neuroloog. Hij kon er niet veel van maken en werd weer naar huis gestuurd met advies doorgaan met prednison. Na nog 2 dagen zo ziek op bed gelegen te hebben maar weer naar de huisarts, die mij weer direct doorverwees naar de neuroloog. Een opname van 7 dagen volgde en ben toen gestart met een antivirale kuur. De hoofdpijnklachten bleven aanwezig. Na een periode van rust geprobeerd mijn leven weer op te pakken wat niet meevalt. Mijn gezicht is aardig bijgetrokken, alleen mijn rechteroog sluit niet volledig, hier is goed mee te leven. Waar ik echter nog wel veel last van heb is regelmatig barstende hoofdpijn en dan ook echt op 1 en dezelfde plek iedere keer. In oktober weer sterke toename van de hoofdpijnklachten. Terugverwezen naar de neuroloog. Deze heeft ctscan en mri scan en bloedonderzoek uit laten voeren. Hier waren geen bijzonderheden op te vinden. Ik werd terugverwezen naar mijn huisarts met de gedachte dat het mogelijk een stemmingsprobleem zou zijn! Hier kan ik mij totaal niet in vinden. Van alle hoofdpijnklachten die ik er aan overgehouden heb zou ik er haast een stemmingsprobleem van krijgen, maar dat is zeker niet de oorzaak van mijn klachten.
  Sinds 1 week heb ik een terugval (opvlamming zoals mijn huisarts het noemt). Mijn rechteroog leidt weer een eigen leven en de hoofdpijnklachten zijn weer in volle gang aanwezig. Weer gestart met een antivirale orale kuur. Arts adviseert toch weer naar de neuroloog te gaan. Heeft iemand een goede neuroloog die hier veel kennis van heeft? Wat mij opvalt in alle verhalen en beschrijvingen van klachten is dat er weinig personen zijn die ook heftige hoofdpijnklachten er aan overgehouden heeft. Verder lees ik ook weinig ervaringen terug van terugval zoals ik heb.

 15. Ik ben Tereza Kuster , 58 jaar oud. In april 2013 is de ziekte van Bell bij mij geconstateerd.
  Ik ben toen heel kort door een neuroloog behandeld en heb het advies gekregen dat ik dit gewoon moet accepteren. De neuroloog zei bij de 2e afspraak tegen mij : ” van deze ziekte geneest 80% van de mensen en 20 % niet en U behoort tot die 20 %. ” Dit harde negatieve advies heeft mij erg geraakt. Ik heb daarna mime -therapie en acupunctuur – therapie gedaan maar de pijn ging niet weg. In 2015 heb ik kaak – therapie gedaan en van deze therapeut hoorde ik over Crystal Touch. Ik heb toen de Crystal Touch website gelezen en hun Open Dag bijgewoond. 30 mei 2015 ben ik begonnen met de Crystal Touch therapie tot 9 november 2016 , in totaal vier behandelingen.
  Mijn ervaringen bij Crystal Touch waren heel goed want zij hebben mij nieuwe hoop gegeven op herstel. Ik kan nu weer eten en drinken met de rechterkant van mijn mond. Ook de pijn is veel minder geworden en mijn zelfvertrouwen is verbeterd. Dus ik ben heel tevreden met de therapie van Crystal Touch. Ik kan iedereen met ziekte van Bell klachten aanraden hun therapie te gaan volgen.
  Dankjewel Crystal Touch.

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

Gratis Consult

Schrijf je in voor een gratis consult van 15 minuten bij een van onze partners.

Schrijf je in voor een gratis consult
Back To Top