Skip to content

Alternatieve Behandelingen

Van lotgenoten hebben wij in de loop der jaren begrepen dat zij baat hebben bij alternatieve therapieën. De meesten van hen hebben het gevoel dat zo’n therapie op zijn minst ondersteunend werkt in het herstel van hun aangezichtsverlamming.

Bij de keuze van een alternatieve behandelwijze moet wel onderscheid gemaakt worden tussen de eerste en tweede fase van herstel. Hoewel de meeste mensen binnen drie maanden volledig herstellen van de ziekte van Bell, kun je tot een jaar spreken van de eerste herstelfase. Na een jaar noem je eventueel overgebleven klachten restverschijnselen. Dit is de tweede herstelfase.

Eerste fase: het eerste jaar

In het eerste jaar zijn er een aantal opties waarover wij meerdere keren gelezen hebben bij lotgenoten.

De eerste optie is acupunctuur. Wij kennen acupuncturiste Margarita Petrova van AcuVitae in Amsterdam die een unieke behandeling heeft ontwikkeld voor mensen met de ziekte van Bell. Zij is de enige acupuncturiste in Nederland die deze behandeling aanbiedt. Van lotgenoten horen wij naast de goede resultaten die zij boekt, hoe betrokken zij is bij het herstel van haar cliënten. Die houding biedt hun ook veel steun.

Een tweede optie is voetreflex. Ook daar hebben we gunstige dingen over gelezen bij lotgenoten.

Een derde optie is osteopathie. Onder andere de oprichter van deze website Karel Spruit (zie ‘Over ons’) heeft veel profijt gehad van zijn behandelingen bij een osteopaat.

Wij kunnen ons zo voorstellen dat het succes van een alternatieve therapie sterk samenhangt met de kwaliteiten en betrokkenheid van de specifieke therapeut. De ene therapeut is de andere niet. Positieve aandacht en bemoediging spelen ook een belangrijke rol in het herstel van een situatie die zo ingrijpend en heftig is als de ziekte van Bell.

Tweede fase: na een jaar (restverschijnselen)

Na een jaar kan sprake zijn van restverschijnselen. Sommigen zullen hier niet of nauwelijks mee te maken krijgen. Andere lotgenoten wel en in dat geval is het enorm fijn en waardevol als je hier hulp voor kunt krijgen.

Wij hebben al heel wat jaren contact met de Crystal Touch Clinic in Rotterdam. Deze kliniek is gespecialiseerd in het behandelen van restverschijnselen van aangezichtsverlammingen. Lotgenoten vertellen over hun goede resultaten en zijn dankbaar voor de empathische ondersteuning die ze bij deze kliniek krijgen.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top

Gratis Consult

Schrijf je in voor een gratis consult van 15 minuten bij een van onze partners.

Schrijf je in voor een gratis consult