Ga naar hoofdinhoud

De AcuVitae praktijk in Amsterdam behandelt de Ziekte van Bell met behulp van diverse technieken waaronder oefeningen, massage, taping, acupunctuur en biopunctuur. Voor de ogen wordt eventueel ook gewerkt met ooglidgewichten of een herbruikbare vochtkamer (in plaats van een horlogeglas).

De behandeling is het meest effectief als je snel start, liefst binnen 3 maanden, of tot maximaal ongeveer een jaar na het optreden van de ziekte.

Klik hier om je in te schrijven voor een gratis consult van 15 minuten.

Bezoek aan de praktijk

Onlangs heb ik een bezoek gebracht aan de AcuVitae praktijk. Ik sprak met eigenaar en behandelaar Margarita Petrova. Ze is in 1990 in Rusland afgestudeerd als arts. Vervolgens ging ze werken in een groot regionaal revalidatiecentrum.

Ze vertelt hoe neurologen daar al tientallen jaren met acupunctuur werken. Acupunctuur is in Rusland volgens haar veel meer onderdeel van de reguliere zorg, en wordt dus minder gezien als een ‘alternatieve geneeswijze’, zoals in Nederland. In 2002 kwam ze ook in aanraking met biopunctuur, waarbij onder andere gewerkt wordt met homeopatische middelen en anti-oxidanten.

In 2008 kwam Margarita vanwege een relatie naar Nederland. Ze vertelt hoe ze hier toen bewegingswetenschappen is gaan studeren en daar in is afgestudeerd. Daarna heeft ze de AcuVitae praktijk geopend. In 2017 heeft ze in nederland haar BIG registratie gekregen, en is daarmee ook in Nederland geregistreerd arts.

Resultaat

In de zomer van 2013 heeft ze op die manier een patiënt met secundaire facialis parese behandeld, een conditie die te vergelijken is met de Ziekte van Bell. Het resultaat is  hieronder te zien.

AcuVitae
Resultaat na 0, 3 en 10 behandelingen.

Ze heeft hier ook een artikel over geschreven (let op, dit artikel is in het engels geschreven en vrij technisch.)

Ziekte van Bell

Op dit moment richt AcuVitae zich op de behandeling van de Ziekte van Bell. Zoals gezegd worden de beste resultaten volgens Margarita behaald in de eerste drie maanden tot maximaal ongeveer een jaar na het optreden van de ziekte. De behandeling door AcuVitae vindt altijd plaats naast de reguliere behandeling door huisarts, kno-arts of neuroloog, nooit in plaats daarvan.

Gemiddeld zullen voor goede resultaten zo’n 10 behandelingen nodig zijn. Dit kan bijvoorbeeld bestaan uit vier behandelingen 2x per week, en vervolgens 6 behandelingen 1x per week. Daarna kan afgewacht worden hoe de situatie zich ontwikkelt.

Bij de intake gebruikt ze de House Brackmann score en otoscopie om de mate van zenuwschade te beoordelen. Voor de behandeling spreekt Margarita bij de diverse technieken en middelen die ze gebruikt van synergie: het samengaan van verschillende onderdelen om het beste eindresultaat te bereiken.

De oefeningen kunnen heel eenvoudig zijn, en worden volgens Margarita al sinds de jaren 60 van de vorige eeuw in Rusland gebruikt. Twee voorbeeld van technieken die je zelf kunt toepassen: naar beneden kijken om je oog beter te kunnen sluiten en slapen op de getroffen kant van je gezicht.

Deel je ervaring

Wij hebben geen directe ervaring met de hierboven beschreven behandeling, maar helpen graag mee om er bekendheid aan te geven. Daarom hebben we ook afgesproken dat bezoekers van deze site een gratis consult van 15 minuten kunnen aanvragen.

Ben je bij AcuVitae geweest voor een serie behandelingen? Help de andere bezoekers van deze site en ons dan door hieronder je ervaringen te delen.

Dit bericht heeft 52 reacties

 1. Ik heb op 18 Januari 2022 voor het Eerst de Ziekte van Bell opgelopen aan de Rechterkant van mijn Gezicht. Door aandringen van mij aan de Huisarts werd ik doorverwezen naar de KNO Ats. Die heeft vervolgens een MRI Schan laten doen. Deze echter heeft wel meer dan 2 maanden geduurd voordat ik dat kon doen en tegen die tijd was er niks meer te zien aan mijn gezicht. Wel bleef ik duidelijk de Innerlijke gevoelens dat het niet volledig hersteld was van binnen. Een paar maanden later ging ik met Vakantie in het Caribische gebied. Daar zijnde in de Warme zon voelde ik duidelijk dat mijn gezicht uit balans ging en

  Nu December van 2022 vlak voor de Kerst werd ik waker met Griepgevoelens. Ging douchen keek mezelf in de Spiegel en schrok enorm.toen ik zag dat ik nu voor de 2de keer in een jaartijd de Ziekte van bel weer had opgelopen. Dus Januarie en December 2022 is het bij mij geconstateerd deze keer nou aan de Linkerkant. Deze ging gepaard met enorme Zwellingen en vreselijke pijn in heel mijn gezicht en enorm.gevoel.van trekken en prikkelingen in mijn gezicht. Van de Artsen Kreeg ik helemaal niks tegen de Pijn maar ik ging zelf Verse kruiden en Homeopatishe middelen gebruiken die echt hebben geholpen tegen de pijn Onstekkingen en Zwellingen.Ben nu ook in behandeling va een Homeopat en die zegt te hopen op een volledige hersteld in Oktober dit jaar.

  Groetjes en heel veel sterkte allemaal
  Viola

 2. Op 14 november 2022 hing mijn mond scheef en constateerde de huisarts een Bell’s parese. Na 4-5 weken voelde het alsof er niets meer verbeterde dan wat geknipper met de ogen en kon ik al snel terecht bij Margarita Petrova. Wat een geweldige arts en vrouw! Ik bleek een ernstige verlamming te hebben, ze sprak mij moed in en gaf zeer kundig therapie: accupunctuur /biopunctuur, tapen, oefeningen en gaf veel informatie en uitleg, wat een verademing! Zij adviseerde mij op een gegeven moment ook om mij door de HA te laten verwijzen naar het RadboudZH.
  De plastisch chirurg aldaar denkt niets van accupunctuur, maar ik heb van dat ik bij Margarita ben geweest, wekelijks verbeteringen waargenomen en meer na biopunctuur.
  Voor iedereen die het zich kan veroorloven, raad ik deze behandelingen aan, via een aanvullende verzekering wordt een deel van de kosten vergoed.
  Ik ben ervan overtuigd dat de behandelingen van Margarita positief effect hebben. Elk week (nu de 20e week) is er duidelijk verbetering, soms wel klein maar wat geweldig! De persoonlijke, vriendelijke aandacht is minstens zo waardevol in een periode waarin je je afvraagt of alles nog wel goed komt en je emotioneel van alles doormaakt. En hé, ik wordt er nu elke week steeds mooier op, wie kan dat nou zeggen? :-)
  Bedankt Margarita!

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

Back To Top

Gratis Consult

Schrijf je in voor een gratis consult van 15 minuten bij een van onze partners.

Schrijf je in voor een gratis consult