skip to Main Content

De AcuVitae praktijk in Amsterdam behandelt de Ziekte van Bell met behulp van diverse technieken waaronder oefeningen, massage, taping, acupunctuur en biopunctuur. Voor de ogen wordt eventueel ook gewerkt met ooglidgewichten of een herbruikbare vochtkamer (in plaats van een horlogeglas).

De behandeling is het meest effectief als je snel start, liefst binnen 3 maanden, of tot maximaal ongeveer een jaar na het optreden van de ziekte.

Klik hier om je in te schrijven voor een gratis consult van 15 minuten.

Bezoek aan de praktijk

Onlangs heb ik een bezoek gebracht aan de AcuVitae praktijk. Ik sprak met eigenaar en behandelaar Margarita Petrova. Ze is in 1990 in Rusland afgestudeerd als arts. Vervolgens ging ze werken in een groot regionaal revalidatiecentrum.

Ze vertelt hoe neurologen daar al tientallen jaren met acupunctuur werken. Acupunctuur is in Rusland volgens haar veel meer onderdeel van de reguliere zorg, en wordt dus minder gezien als een ‘alternatieve geneeswijze’, zoals in Nederland. In 2002 kwam ze ook in aanraking met biopunctuur, waarbij onder andere gewerkt wordt met homeopatische middelen en anti-oxidanten.

In 2008 kwam Margarita vanwege een relatie naar Nederland. Ze vertelt hoe ze hier toen bewegingswetenschappen is gaan studeren en daar in is afgestudeerd. Daarna heeft ze de AcuVitae praktijk geopend. In 2017 heeft ze in nederland haar BIG registratie gekregen, en is daarmee ook in Nederland geregistreerd arts.

Resultaat

In de zomer van 2013 heeft ze op die manier een patiënt met secundaire facialis parese behandeld, een conditie die te vergelijken is met de Ziekte van Bell. Het resultaat is  hieronder te zien.

AcuVitae

Resultaat na 0, 3 en 10 behandelingen.

Ze heeft hier ook een artikel over geschreven (let op, dit artikel is in het engels geschreven en vrij technisch.)

Ziekte van Bell

Op dit moment richt AcuVitae zich op de behandeling van de Ziekte van Bell. Zoals gezegd worden de beste resultaten volgens Margarita behaald in de eerste drie maanden tot maximaal ongeveer een jaar na het optreden van de ziekte. De behandeling door AcuVitae vindt altijd plaats naast de reguliere behandeling door huisarts, kno-arts of neuroloog, nooit in plaats daarvan.

Gemiddeld zullen voor goede resultaten zo’n 10 behandelingen nodig zijn. Dit kan bijvoorbeeld bestaan uit vier behandelingen 2x per week, en vervolgens 6 behandelingen 1x per week. Daarna kan afgewacht worden hoe de situatie zich ontwikkelt.

Bij de intake gebruikt ze de House Brackmann score en otoscopie om de mate van zenuwschade te beoordelen. Voor de behandeling spreekt Margarita bij de diverse technieken en middelen die ze gebruikt van synergie: het samengaan van verschillende onderdelen om het beste eindresultaat te bereiken.

De oefeningen kunnen heel eenvoudig zijn, en worden volgens Margarita al sinds de jaren 60 van de vorige eeuw in Rusland gebruikt. Twee voorbeeld van technieken die je zelf kunt toepassen: naar beneden kijken om je oog beter te kunnen sluiten en slapen op de getroffen kant van je gezicht.

Deel je ervaring

Wij hebben geen directe ervaring met de hierboven beschreven behandeling, maar helpen graag mee om er bekendheid aan te geven. Daarom hebben we ook afgesproken dat bezoekers van deze site een gratis consult van 15 minuten kunnen aanvragen.

Ben je bij AcuVitae geweest voor een serie behandelingen? Help de andere bezoekers van deze site en ons dan door hieronder je ervaringen te delen.

Dit bericht heeft 51 reacties
  1. Beste lezers, precies 5 weken terug plotseling een onvolledige bellse parese en ben nu al helemaal hersteld. Mijn leeftijd is 49. Let op ik had een onvolledige, geen volledige verlamming. Het mag bij mij ook geen bellse parese heten omdat de oorzaak bekend is. Het mag pas een bellse parese heten als de oorzaak niet bekend is. De oorzaak bij mij was HSV. Juist ja het Herpes Simplex Virus. Mijn vriendin had al 2 weken een koortslip en daar hielden we geen rekening mee, had ik dat geweten.. De Pretnisolon werkte niet en met enige druk bij de huisarts kreeg ik wat echt het Herpes-virus aanvecht en werkt ! Dit medicijn heet Valaciclovir. De bijwerking hoofdpijn is het waard. Na 2 weken was het eerste licht herstel zichtbaar en heel langzaam verdwenen de verlammingen aan mijn mond en oog.
    Dat duurde totaal 4 weken. Rust veel ! Pieker niet. Gebruik ook de oogzalf voor het slapen gaan. Ook Logopedie is heel leerzaam over hoe alles werkt en je krijgt daar goed advies en checks en oefeningen. Laat je ook hiervoor doorverwijzen door de huisarts. Nu slik ik elke dag 1 tablet L-Lysine (is gewoon bij de drogist te koop) zodat mijn weerstand op het juiste niveau blijft en het Herpes stil. Het is het onzekere of je gaat herstellen of hoever.. probeer de oorzaak te achterhalen achter de symptomen. Sterkte en Herstel toegewenst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis Consult

Schrijf je in voor een gratis consult van 15 minuten bij een van onze partners.

Schrijf je in voor een gratis consult
Back To Top