Ga naar hoofdinhoud

De AcuVitae praktijk in Amsterdam behandelt de Ziekte van Bell met behulp van diverse technieken waaronder oefeningen, massage, taping, acupunctuur en biopunctuur. Voor de ogen wordt eventueel ook gewerkt met ooglidgewichten of een herbruikbare vochtkamer (in plaats van een horlogeglas).

De behandeling is het meest effectief als je snel start, liefst binnen 3 maanden, of tot maximaal ongeveer een jaar na het optreden van de ziekte.

Klik hier om je in te schrijven voor een gratis consult van 15 minuten.

Bezoek aan de praktijk

Onlangs heb ik een bezoek gebracht aan de AcuVitae praktijk. Ik sprak met eigenaar en behandelaar Margarita Petrova. Ze is in 1990 in Rusland afgestudeerd als arts. Vervolgens ging ze werken in een groot regionaal revalidatiecentrum.

Ze vertelt hoe neurologen daar al tientallen jaren met acupunctuur werken. Acupunctuur is in Rusland volgens haar veel meer onderdeel van de reguliere zorg, en wordt dus minder gezien als een ‘alternatieve geneeswijze’, zoals in Nederland. In 2002 kwam ze ook in aanraking met biopunctuur, waarbij onder andere gewerkt wordt met homeopatische middelen en anti-oxidanten.

In 2008 kwam Margarita vanwege een relatie naar Nederland. Ze vertelt hoe ze hier toen bewegingswetenschappen is gaan studeren en daar in is afgestudeerd. Daarna heeft ze de AcuVitae praktijk geopend. In 2017 heeft ze in nederland haar BIG registratie gekregen, en is daarmee ook in Nederland geregistreerd arts.

Resultaat

In de zomer van 2013 heeft ze op die manier een patiënt met secundaire facialis parese behandeld, een conditie die te vergelijken is met de Ziekte van Bell. Het resultaat is  hieronder te zien.

AcuVitae
Resultaat na 0, 3 en 10 behandelingen.

Ze heeft hier ook een artikel over geschreven (let op, dit artikel is in het engels geschreven en vrij technisch.)

Ziekte van Bell

Op dit moment richt AcuVitae zich op de behandeling van de Ziekte van Bell. Zoals gezegd worden de beste resultaten volgens Margarita behaald in de eerste drie maanden tot maximaal ongeveer een jaar na het optreden van de ziekte. De behandeling door AcuVitae vindt altijd plaats naast de reguliere behandeling door huisarts, kno-arts of neuroloog, nooit in plaats daarvan.

Gemiddeld zullen voor goede resultaten zo’n 10 behandelingen nodig zijn. Dit kan bijvoorbeeld bestaan uit vier behandelingen 2x per week, en vervolgens 6 behandelingen 1x per week. Daarna kan afgewacht worden hoe de situatie zich ontwikkelt.

Bij de intake gebruikt ze de House Brackmann score en otoscopie om de mate van zenuwschade te beoordelen. Voor de behandeling spreekt Margarita bij de diverse technieken en middelen die ze gebruikt van synergie: het samengaan van verschillende onderdelen om het beste eindresultaat te bereiken.

De oefeningen kunnen heel eenvoudig zijn, en worden volgens Margarita al sinds de jaren 60 van de vorige eeuw in Rusland gebruikt. Twee voorbeeld van technieken die je zelf kunt toepassen: naar beneden kijken om je oog beter te kunnen sluiten en slapen op de getroffen kant van je gezicht.

Deel je ervaring

Wij hebben geen directe ervaring met de hierboven beschreven behandeling, maar helpen graag mee om er bekendheid aan te geven. Daarom hebben we ook afgesproken dat bezoekers van deze site een gratis consult van 15 minuten kunnen aanvragen.

Ben je bij AcuVitae geweest voor een serie behandelingen? Help de andere bezoekers van deze site en ons dan door hieronder je ervaringen te delen.

Dit bericht heeft 52 reacties

 1. Zelf getroffen door de ziekte van Bell. Een paar dagen beetje gek gevoel aan het oog, bleek dus onderste ooglid te zijn wat niet goed sluit. En van zaterdag op zondag (pas na een hap in mijn boterham) erachterkomen dat je mond op half zeven staat. Nu aan prednisonkuur, en zal even afwachten hoe het verder verloopt.

  Irritante is voornamelijk het oog. Maar er is nog zoiets als elastisch sporttape onder je ooglid. Werkt prima.
  Ik zie hier allemaal berichten staan van mensen die meteen al binnen enkele dagen aan de therapie gaan. Andere medische beschrijvingen (degenen die we eigenlijk als eerste horen te lezen) praten over rust.

  Dat iemand baat heeft bij een dergelijke therapie kan ik statistisch gezien dus niet meetellen, had ook (zoals 7 op 10) vanzelf kunnen gaan in de eerste paar weken.

  Ik wacht dus even af. Voel na 7 dagen prednison af en toe een trekje aan de spieren in de nacht. Zou zo maar kunnen dat…

  En anders zal ik de hier voorgestelde therapieën zeker in acht nemen, maar wel op zijn tijd.

  Duits praten gaat overigens prima… Dat is een taal waar de “P” niet zo vaak gebruikt wordt ;-)

 2. Beste,
  Ik heb sinds 6 maanden de ziekte van Bell. Ik moest in eerste instantie gewoon afwachten het zou vanzelf genezen… nu 6 maand verder ben ik van stadium 6 naar 3 gegaan. Ik heb behoorlijk wat last met name vaak hoofdpijn aan de aangedane zijde en zeer snel vermoeid dat dan ook zeer duidelijk in het aangezicht te zien is. Ik heb synkinesis ontwikkeld en mijn oog kan nog steeds niet volledig sluiten, ik ervaar ook een bepaalde druk op het oog en kan mijn werk niet meer volledig uitvoeren. Wat zeer frustrerend is. Op eigen initiatief ben ik na lang zoeken in Antwerpen terechtgekomen waar ik nu 1 keer per maand naartoe ga en ik vanaf 12 december wat oefeningen heb gekregen om mijn spieren wat uit te rekken, maar ik lees hier dat er nog meer mogelijkheden zijn. Is er ergens dichter in de buurt van Belgisch Limburg want Amsterdam is voor mij 150 km waar ik terecht kan. Of dat er mogelijk nog opties zijn die ik kan volgen zoals acupunctuur kan ik hier overal bij terecht of moeten ze speciaal opgeleid hiervoor zijn. Het gaat voor mij enorm traag ik ben 44 jaar en zie me niet thuis blijven.
  Alvast bedankt
  Sonja

 3. Op zaterdag 22-12-18 Kreeg ik een onbestemd gevoel in spier/zenuw achter mijn oor. Na een uurtje geslapen te hebben werd ik wakker en schrok me rot. Van het een op het andere moment was mijn hele rechter aangezicht verlamd. Direct naar de spoedeisende hulp gegaan waar ik te horen kreeg dat ik de ziekte van Bell had. Ik kreeg een prednison kuur van 10 dagen mee, oogdruppels en oogzalf en de mededeling dat ik maar rust moest nemen en dat het vanzelf wel of niet over zou gaan. Zeer ongerust en zeer onbevredigend dat er niets mee gedaan kon worden ben ik gaan googlen en kwam bij de site van Margarita Petnova terecht. Ik kon de volgende dag al bij haar terecht en was zeer blij met haar expertise op dit gebied. Ze heeft mij zeer goed geholpen door het geven van acupunctuur en gezichtmassage. Tevens heeft ze aangegeven hoe je middels elke dag te tapen de symetrie van je gezicht zo goed mogelijk kon handhaven. Daarnaast waren er oefeningen om de spierkracht en mimiek in het gezicht te trainen. Het was fijn om op deze manier weer bezig te zijn met het herstel van de verlamming. Daarnaast geeft het je mentaal ook een goede boost. Stil afwachten was voor mij geen optie. Nu 6 weken later is mijn gezicht voor 95% hersteld is de prognose dat alles weer helemaal goed komt. Ik wil Margarita dan ook heel hartelijk bedanken voor haar proffesionele, vakkundige en plezierige hulp en zou haar aan iedereen aanbevelen.

 4. Op 25 oktober begon het met mijn smaak aan de rechterkant van me tong. De dag daarop in de ochtend merkte ik dat mijn rechterkant van mijn gezicht raar stond en beetje trekte. Heb gelijk een body check gedaan omdat het de symptomen heeft van een beroerte. Dat was(gelukkig) niet het geval. Dan maar naar de huisarts en concludeerde dat ik een bellse parese had oftewel een aangezichtsverlamming-van-bell. Ik had er nog nooit van gehoord. Ik kreeg prednison mee voor de zwelling die zenuw plat legt. Toen in de avond begon ik er hinder van te ondervinden. Me oog ging niet meer dicht en mijn mondhoek ging helemaal hangen. Echt heel bizar en begon me er toch wel zorgen over te maken want je ziet er knap lullig uit zo. Ben 37 jaar dus heb nog wel ff te gaan en dan met zo’n gezicht is dat knap lastig. Ben vanaf dag 1 al zeer positief geweest dat het allemaal zou weg trekken maar heb ook wel ff gedacht aan andere dingen die het zou kunnen veroorzaken en dat heeft er best in gehakt. Ben toen zelf maar op internet gaan kijken want bij de dokter wordt er gezegt dat je je rust moet pakken en dat het vanzelf weg trekt. Nou met zoiets ga ik natuurlijk niet wachten tot het voorbij trekt! Dus ben zodoende bij bellse parese Amsterdam gekomen en heb de maandag daarop gelijk gebeld en uit gelegt wat er aan de hand was. Was er vlot bij want de eerste dagen/week zijn cruciaal. Kon de donderdag daarop gelijk komen! Zeer fijn ontvangen en mevrouw Petrova snapt het en je wordt begrepen daar. Zeer fijn. Gelijk begonnen met gezichts massage en acupunctuur. Oefeningen voor thuis mee gekregen en in de ochtend en avond het tapen van het gezicht. 2x per week heen gegaan voor de acupunctuur en gezichts massage. Na 2weken begon er al verbetering te komen! En na 3 weken zag je echt aanzienlijke verbetering! Vind het jammer dat er bij de dokter niet gezegt wordt er zijn alternatieven behandelingen voor ziekte van bell dat moet je zelf dan opzoeken op internet. Voor mij was het echt zeer prettig en ben er zeer fijn en goed geholpen door margarita Petrova. Je wordt begrepen en er wordt de tijd voor je genomen. Het is nu 7 weken geleden en heb nagegoeg mijn oude gezicht weer terug! Nog een klein beetje rest verschijnselen maar doe nog steeds elke dag me oefeningen en dat gaat goed. Ik heb me echt knap lullig gevoelt en heb wel echt ff zwaar gezeten maar door positief te blijven een vrouw die me door dik en dun steunt en de hulp van mevrouw Petrova ben ik er goed door heen gekomen! Ik zou het aanraden bij iedereen die een bellse parese op loopt om bij bellse parese Amsterdam te gaan kijken! Ben haar dan ook eeuwig dankbaar!

 5. 7 september ben ik ook getroffen met de ziekte van bell ,
  Ik schrok me rot ben nog maar 23 jaar en werd ochtend wakker met een heftig scheef gezicht waar vooral me oog helemaal niet dicht kon doen.
  Gelijk naar de eerste hulp gegaan en prednison voor 10 dagen.
  Weinig verschil naar 10 dagen en raakte zelf heel erg onzeker van alles , toen ben ik op internet gaan zoeken .
  Toen kwam ik bij Margarita terecht afspraak gemaakt en kon gelijk de zelfde week nog terecht.
  Naar 1 behandeling van gezicht massage en accupuntuur zag je al
  Resultaat ik heb totaal 6 behandeling ondergaan en ben weer zeker van me gezicht .
  Er zijn nog wat kleine dingetjes maar dat komt vast goed .
  Ik raad iedereen dit echt aan wie getroffen is door deze verschrikkelijke gebeurtenis.
  Ik ben super blij met de resultaat !

 6. Na de diagnose Bell’s Parese ben ik binnen enkele dagen gestart met de behandeling door Margarita Petrova. Acupunctuur, gezichtsmassage en oefeningen voor thuis. Na enkele weken begon het herstel en na 5 weken was er niets meer te zien aan mijn gezicht. De deskundigheid, de adviezen en de oprechte belangstelling en zorg hebben mij erg goed gedaan. Samen met mevrouw Petrova heb je het gevoel dat je iets kunt doen aan je ziekte, i.p.v. wachten op herstel. Ik raad iedereen met Bell’s Parese de behandeling door mevrouw Petrova aan!
  Bruno Giebels (48 jaar)

 7. Goedemorgen, ik lees de positieve berichten over de ondersteunen behandeling van de ziekte van Bell. Graag zou ik van u willen weten of er meerdere therapeuten in Nederland dezelfde behandelmethode hanteren.
  Aangezien u in Amsterdam uw praktijk heeft en wij in Groningen wonen.
  Is er een therapeut bij ons in de buurt ?

 8. Aan het bijkomen en rijdend naar huis vanaf een spoedpost, waar een arts mij net verteld had dat ik de ziekte van Bell had en mij direct prednison had voorgeschreven, wees mijn vriendin me op Bellseparese.nl
  Enkele dagen later werd ik al behandeld door Margarita en wat heb ik me toen verbaasd dat artsen zeggen dat je moet afwachten of, in hoeverre en hoe snel deze ziekte hersteld, al zijn artsen daar meestal wel positief over merkte ik.
  Het is uiteraard lastig meten hoe groot het effect is van de behandelingen die Margarita heeft gedaan, iedere patiënt is immers uniek en in veel gevallen hersteld een patiënt ook zonder behandelingen. Maar dat de behandelingen en de meegegeven oefeningen een belangrijke bijdrage leveren aan het herstel is voor mij zeker. In dit opzicht beschouw ik Margarita voor mijn problemen met mijn gezicht precies zo als mijn fysiotherapeut die mij behandeld en er dan voor zorgt dat een blessure goed hersteld en ook sneller dan dat ik niet naar de fysio ga. En de fysio geeft evenals Margarita ook oefeningen mee voor bevordering van het herstel.
  Bij mij bleek dat ik een lichte aangezichtsverlamming had en ik ben nu ruim 5 weken later zo goed als geheel hersteld. Dat viel dus reuze mee, maar wat fijn als je geleidelijk weer afkomt van alle ongemakken die die de ziekte van Bell tijdelijk geeft. En wat ontzettend fijn dat je dan terecht kan bij Margarita die alles over deze ziekte weet en die jou perfect helpt om zo snel mogelijk van al deze ongemakken af te zijn en je ook zo laat herstellen dat de kans op kleinere blijvende ongemakken verminderd.
  Ik ben heel blij dat ik me direct hebt gemeld bij Margarita.
  Heel veel dank voor alles Margarita.

  Vriendelijke groeten,
  Martijn Heringa

 9. Op 23 februari werd ik wakker met een Bellse parese aan de linkerkant van mijn gezicht. Mijn huisarts en neuroloog raadden mij een prednisonkuur aan, maar daarna konden ze weinig doen behalve zeggen dat het herstel lang zou gaan duren en dat ik geduld moest hebben. Dat was onbevredigend voor mij. Via deze site kwam ik bij Margarita Petrova terecht. Zij was meteen een verademing! Margarita nam de tijd voor me, nam me serieus en gaf me oefeningen, massagetips (mijn man mocht de massage filmen zodat we het thuis ook konden doen) en natuurlijk ook de acupunctuurbehandelingen, later ook biopunctuurbehandelingen. Ze gaf me het gevoel dat ik iets kon doen en er zelf aan kon werken om de boel weer op gang te krijgen. Na de teleurstellende reactie van mijn (over het algemene juist heel fijne) huisarts, ben ik heel blij dat ik bij Margarita terechtkwam. En ja, de verlamming is overwonnen, alles beweegt weer. Dank je wel Margarita, voor al je werk en voor je steun (you’ve kept me sane through all this)!

 10. Beste mevrouw de Kiefte, mijn excuses voor late reactie, ik het uw bericht net gezien. Ik hoop, dat uw situatie in de afgelopen weken veel is verbeterd. Als het niet zo is, kunt u een mime-therapeut in de buurt vinden, die kan ook voor u iets betekenen.
  Ik wens u beterschap,
  Met vriendelijke groeten,
  Margarita Petrova

 11. Ik ben sinds 1 april 2018 met de ziekte van Bell parese bekend geraakt ik dacht ook omdat ik aan die kant enige tijd geleden een wortelkanaalbehandeling had die nog afgemaakt moest worden aangezien ik vlak ervoor ook nog continu verkouden ben geweest en 2 weken griep heb gehad samen met m’n zoontje van 4 is daar dus nog niets verder mee gedaan en nu komt dit er ook nog eens bij ik heb last van m’n rechteroog en wang en mondhoek soms voel ik wat tintelingen bij het oog of in de wang en een vaag gevoel in rechterarm en rechterbeen alsof ze niet zo hard mee willen werken maar ondertussen wil ik wel de boel in beweging proberen te laten zoveel als mogelijk is bang voor uitval van zenuwen uiteindelijk dan en probeer zoveel mogelijk vitamines in te nemen en m’n huid wat te masseren in m’n gezicht ondertussen woensdag voor de 2 de keer naar de huisarts maar ik weet niet hoe verder ik woon wel erg ver van Amsterdam af om in deze situatie als alleenstaande moeder van een zoontje van 4 die kant op te reizen aangezien ik toch soms nog beperkt ben in het zicht ( meer insmeren blijkbaar) maar ik sta hier best erg onzeker in heb ook wel 20 jaar lang dankzij familieleden veel ellende meegemaakt heb ook wel het idee dat t dus vanuit de stress en verdriet komt die t al 20 jaar met zich medebrengt maar ik ga vanaf nu echt dingen proberen los te laten want je ziet wel wat stress kan veroorzaken ga ik tenminste wel vanuit dat dat de hoofdoorzaak is hiervan verder weet ik niet hoe en wat verder ik zal het woensdag wel weer horen maar wil eerlijk gezegd niks meer afwachten ben er nu wel al klaar mee na een week van ellende in m’n gezicht

 12. Bijna negen maanden geleden werd bij mij de ziekte van Bell gediagnosticeerd, de dienstdoende huisarts heeft mij direct goed geholpen en direct Prednizon voorgeschreven maar van een behandeling had zij nog nooit gehoord.
  Aanvankelijk schrok ik me rot toen het nog wat erger werd.
  Uiteraard op internet gekeken zoals veel mensen gelukkig tegenwoordig doen en zodoende kwam ik bij Margarita Petrova terecht. Wat een opluchting was dat, iemand die wist wat ze moest doen en gelijk aan de slag ging. Tapen, gezichtsmassages en accu-punctuur en veel rust houden. Dit werkte echt fantastisch, ik was en ben Margarita nog steeds zeer dankbaar voor alles. Zij is een zeer vakkundige dokter, maar kan je ook heel goed geruststellen.
  Voor mijn terugkerende voorhoofdsholteontstekingen en aanhoudende verkoudheden heeft zij mij aanvoelend behandeld met bio-punctuur wat bij mij ook zeer goed werkte.
  Nu ben ik geheel genezen zonder restverschijnselen, wat ik een verbluffend resultaat vind. Ik ben nu 50 jaar, dus niet meer één van de jongsten.
  Ik raad iedereen aan bij de ziekte van Bell direct contact met Margarita op te nemen, de specialist op dit gebied.
  Margarita bedankt voor je fantastische werk.

 13. Twee dagen na mijn bevalling in augustus ontstond er een verdoofd gevoel in mijn mond/tong. Alsof je bij de tandarts een verdoving hebt gekregen en deze nog niet was uitgewerkt. In de avond konden mijn lippen niet meer recht op elkaar en ’s nachts ging mijn linker ook niet meer dicht. Ik dacht ook aan een tia of beroerte. Die ochtend ben ik direct naar de huisarts gegaan en deze schreef ook 10 daagse kuur prednison voor. De schrik zat er behoorlijk in! Wat de huisarts mij niet vertelde is dat deze ziekte de eerste vijf dagen nog kan verergeren. Iedere ochtend was het weer een verrassing hoe ik uit bed zou komen. Ik heb een week of 3 door een rietje moeten drinken.
  Via via ben ik bij mevrouw Petrova terecht gekomen. Door haar behandelingen, intapen en oefening ben ik enorm snel hersteld. Ik heb uiteindelijk 5 behandelingen gehad. De huisarts vertelde dat het lang kan duren 3-6 maanden. Bij mij was dit gelukkig niet het geval. Ik ben heel erg blij dat ik bij mevrouw Petrova in behandeling ben geweest en ben haar enorm dankbaar.

 14. Op dinsdag 11 juli 2017 toen ik thuiskwam van mijn werk merkte ik dat gevoel aan de linkerkant gezicht wegtrok en mijn mond hing helemaal scheef en ‘s avonds naar huisartsenpost. Daar kreeg ik prednison voorgeschreven en volgende dag maar naar vervangende huisarts gaan en daar werd gezegd gewoon prednison doorslikken. Donderdag merkte ik dat ik allerlei blaasjes in mijn oor kreeg en de huisarts gebeld of het niet beter was dat ik langs kan komen maar niks aan de hand gewoon zoals afgesproken dinsdag 18 juli bij de huisarts komen. Dus dinsdag naar de huisarts terwijl in mijn oor vol zat met blaasjes en hij was verbaasd toen hij dit zag. Hij belde een KNO arts in een ziekenhuis en er werd gezegd om virusremmers te geven zonder naar mij te hebben gekeken. De volgende dag mijn huisarts gebeld en ik stond erop dat ik naar het ziekenhuis wilde maar naar een ander ziekenhuis als waar hij naar toe heeft gebeld. Gelukkig kon ik dezelfde dag naar KNO arts in Martini ziekenhuis Groningen en die zij dat ik herpes in mijn oor heb gekregen doordat een virus door stress of weinig weerstand de kop is gaan opsteken. Oor nagekeken en gehoortest gedaan en dat was gelukkig goed. Doorgestuurd naar oogarts omdat ik oog niet kon sluiten en druppel gekregen om uitdroging te voorkomen en gel voor de nacht en met oogglas slapen.
  Bij neuroloog EMG scan gekregen en blijkt dat verlamming blijvend is en niet meer te herstellen. Dus zeer verdrietig met dit bericht naar huis. kNO arts afspraak gemaakt bij plastisch chirurg bij UMCG Groningen om ook naar mij te kijken.
  In de tussentijd heef mijn zoon op coogle gekeken over de ziekte van Bell en zag deze site over Margareta Petrova en zei mij om dit te proberen.
  Ik heb haar een mail gestuurd met foto’s van mijn gezicht en kreeg bericht dat ze mij wel wilde zien. Wij zijn naar haar toe gegaan en ze zei dat ik een zware verlamming heb en mij wel wilde behandelen maar kon mij niet beloven dat ik beter zal worden.
  Zij heeft mij direct acupunctuur gegeven met mocsa (een soort sigaar en de warmte ging door de naalden) en mij oefeningen meegeven en geleerd om mijn gezicht te tapen.
  In het begin ging ik twee keer per week naar haar toe en na acht keer heeft zij mij ook met acupunctuur biopunctuur gegeven . Zij gaf mij ook advies om in het ziekenhuis mimetherapie te doen en gaf mij ook een boekje met deze oefeningen. Dus bij plastisch chirurg gevraagd om mimetherapie maar in die tussentijd de oefeningen van mevrouw Petrova dagelijks gedaan met oefeningen mimetherapie uit haar boekje.
  Toen ik vorige week donderdag voor het eerst in ziekenhuis kwam voor mimetherapie stond ze versteld van dat mijn mond meer was rechtgetrokken en dat sommige zenuwen bij mijn verlamde kant wat gaat bewegen. Ik heb haar over mevrouw Petrova verteld en ze heeft haar gegevens genoteerd en zei dat ze al eerder over haar heeft gehoord.
  Ik ben blij dat ik door dokter Petrova ben behandeld en zij is ook echt met je begaan en heb de behandelingen nu bij haar afgesloten en ze zei dat ik gewoon moet blijven oefenen want je weet nooit of er weer een ze uw gaat bewegen.
  Verder heb ik van haar een gewichtje op mijn ooglid gekregen zodat ik mijn oog ook kan sluiten en daar stond mijn plastisch chirurg versteld van . Hij had dit nog nooit gezien en heeft ook hiervan gegevens genoteerd alleen dat je een gouddraadje implanteert in je ooglid.
  Vandaag laatste behandeling van mevrouw Petrova gekregen en afscheid genomen.
  Ik dank u voor wat u voor mij hebt gedaan na 12 behandelingen.

 15. Op 2 juli 2017 werd ik na 2 weken zware hoofdpijn overvallen door een aangezichtsverlamming aan de rechterzijde. Reden daarvan was een Lyme infectie. Via neuroloog kreeg ik 2 weken lang antibiotica dmv infuus. Ik werd door mijn huisarts attent gemaakt op Margareta Petrova, die zich had gespecialiseerd in de behandeling hiervan. Zij bleek een enorme steun en gaf mij behalve massage en acupunctuur behandeling, praktische aanwijzingen wat ik zelf kon doen dmv dagelijkse oefeningen, aftapen van het verlamde deel van het gezicht. Zij hield mijn vorderingen bij door foto’s te maken en die te vergelijken met een vorig bezoek. In totaal heb ik acht behandelingen nodig gehad voordat zij tevreden was met het resultaat en mijn gezicht er in ieder geval voor de buitenstaander weer normaal uitzag. Al met al ben ik heel blij dat ze mij heeft bijgestaan want in eerste instantie was mijn gezicht totaal verlamd. Oog sloot niet en ik kreeg geen enkele beweging in mijn wenkbrauw noch ooglid. Inmiddels is het 20 september en ben ik weer in staat normaal te functioneren en dat heb ik toch voor een groot deel mede te danken aan de toewijding waarmee ze mij behandeld heeft. Maw ik kan iedereen die met deze nare aandoening te maken krijgt, Margareta Petrova warm aanbevelen!

 16. plotseling bij opstaan scheef gezicht mijn man direct huisarts gebeld ambulance mri en scan gemaakt uitslag Bellsparese de betreffende neuroloog heeft dat geconstateerd maar daar houd het op want hij doet daar verder niets aan als bij controle vragen hoe gaat het met u het zal wel lang duren voor er een totale verbetering of gedeelte verbetering plaats vind niet in overleg vertellen dat er mogelijk een ander soort behandeling plaats kan vinden dit moeten wij zelf uitzoeken dus na wat tips zijn wij terecht gekomen bij Margareta Petrova die instituut Acuvitea heeft opgericht een bijzondere vrouw met geduld en kennis van zaken heeft zij mij geholpen met accu punctuur en massage mijn oog sluit weer s’nachts geen oogglas meer nodig meer dan tevreden ik ben nog niet de oude maar deze verbeteringen hebben mij heel goed gedaan blij dat ik met deze vrouw in aanraking ben gekomen

 17. Mariette Scheerboom, 3 januari 2017
  Nadat de neuroloog bij mij de ziekte van Bell + virale meningitis had geconstateerd en Prednison en virusremmers had voorgeschreven, ben ik de volgende dag toch mijn heil gaan zoeken bij Margarita Petrova.
  Neurologen hebben niets met alternatieve geneeswijzen, maar ik dacht baat het niet dan schaadt het niet. Ik had geen mooie prognose, ben 67 jaar (genezing 37%).
  In Margarita had ik direct het volste vertrouwen dat het “goed”zou komen en dat is na drie weken ook gebeurd. Nauwelijks restverschijnselen aan over gehouden, 99% genezen en die ene restprocent is ook nagenoeg verdwenen. Ik dank haar ook voor de professionele manier van behandelen, geen beloftes, maar er hard, ook zelf, aan werken. Na een controlebezoek aan de neuroloog heb ik erop aangedrongen de mensen met deze ziekte bijvoorbeeld ter ondersteuning deze medicatie aan te bieden. Ik ben er namelijk van overtuigd dat het mij goed heeft geholpen.

 18. Margarita geeft je aandacht, hoop en een professionele behandeling. Het is een verademing om naar haar toe te gaan en te zien hoe liefdevol en met veel kennis ze deze nare ziekte behandelt.
  Na een paar keer was er bij mij al voor 95 procent herstel. Zelfs de reguliere arts was verbaasd. Hopelijk worden deze artsen zich eindelijk bewust dat er meer mogelijkheden zijn dan zij in hun beperkte kader verwachten en ook vaak veroordelen.
  Ik ben Margarita in elk geval heel erg dankbaar, ze heeft mijn gezicht weer gezicht gegeven…

 19. Margarita Petrova, when i get there in your clinic I was so sad with what happened to me, my face, my outlook was not me, not myself. I was paralysed.
  After a month with your treatment I was happy again, and i want to thank you for your delicate hands that helped me get my face back. You are a wonderful person and great docter. I say you where my angel to rescue me. I can not thank you enough. Thank you very much! sincerely gratiful,
  Eleonora Kluis (Norah Kluis)

 20. Beste Margareta Petrova,
  Ongeveer 20 dagen geleden kreeg mijn man de symptomen van Bell parese en een paar dagen later werd door een neuroloog, een oogarts en een dermatoloog de eensluidende conclusie getrokken dat hij het Ramsey – Hunt syndroom had. Hij kreeg de gewone behandeling ( medrol en anti viraal middel ) maar tot hiertoe zonder resultaat, integendeel, de pijn lijkt toe te nemen met hevige scheuten in zijn oor en hoofd. De blaasjes in zijn oor en keel zijn ondertussen verdwenen, maar de vermoeidheid en duizelingen zijn omveranderd ondanks medicatie ( betahistine ) Kan uw methode in dit geval helpen, en is er ook in België een mogelijkheid voor zo’n behandeling. Dank voor de aandacht hiervoor. Rezy

 21. Op 6 februari tijdens mijn reis door Azië werd ik wakker met een scheef/hangend gezicht. Direct ben ik naar het ziekenhuis in Siem Reap (Cambodja) gegaan, waar vrijwel direct de ziekte van Bell werd geconstateerd. Echter kon in Cambodja niet worden uitgesloten of ik naast de ziekte van Bell ook lyme had en daarom vloog ik een paar dagen later helaas terug naar Nederland. Na heel wat ziekenhuisbezoekjes bleek ik gelukkig ”alleen” de ziekte van Bell te hebben. Helaas wel een zware vorm van bell’s die me als 21 jarig meisje erg zwaar viel. Via dit platform kwam ik terecht bij mevrouw Petrova, waar ik tot afgelopen dinsdag 31 mei 11 behandelingen heb gevolgd. Margarita heeft er niet alleen voor gezorgd dat met massage’ s, cupping, oefeningen en acupunctuur mijn gezicht al een stuk symmetrischer is maar heeft er ook voor gezorgd dat mijn zelfvertrouwen en goede humeur weer helemaal terug is. Ik zou haar aan iedereen die de ziekte van Bell heeft aanbevelen! En voor nu blijf ik lekker door tapen en oefenen met de mime oefeningen die ik van haar heb gekregen.

 22. Op 2 maart 2016 werd bij mij na de nodige intensieve onderzoeken in het Canisius ziekenhuis in Nijmegen de ziekte Bellse Parese geconstateerd. Ik werd na een goed medisch onderzoek met prednison, oogdruppels en oogzalf huiswaarts gestuurd. Na enkele weken zou enig herstel intreden en met mij werden de nodige vervolgafspraken voor enkele weken later ingepland met de Neuroloog en de KNO-arts.
  Eenmaal thuis gekomen heb ik me via websites nader verdiept in de Bellse Parese en ben ik in contact gekomen met Acuvitae. Ik maakte 10 dagen na constatering van de Bellse parese een afspraak met Acuvitae en kon binnen enkele dagen al terecht bij Margarita Petrova. In de eerste 10 dagen had ik nog nauwelijks een verbetering van herstel waargenomen.
  Op vakkundige wijze ben ik verder bij Acuvitae behandeld, kreeg therapieoefeningen aangedragen, aanwijzingen om gezicht te plakken etc.. Na de eerste behandeling deed vrij snel het herstel zijn intrede. Ik kreeg ten tijde van de behandelingen steeds meer vertrouwen in nagenoeg volledig herstel. Ik raakte na de eerste behandeling direct overtuigd dat Margarita beschikte over de juiste kennis maar vooral dat ze zeer deskundig is om deze gezichtsverlamming op adequate wijze te behandelen. Na 5 behandelingen, laatste behandeling op 30 april, ben ik niet alleen tevreden met het behaalde resultaat, echt fantastisch resultaat met zeker 95% herstel, maar vond ik het een voorrecht door haar behandeld te zijn en haar via de website gevonden te hebben. Want kortweg via de normale reguliere geneeswijze ben ik niet geattendeerd op deze adequate behandelmethode.

 23. De behandeling van mevr. Petrova voor mijn lichte Bellse Parese ( drie zeer succesvolle sessies ) wordt door mij zeker niet gezien als een alternatieve geneeswijze aangezien de reguliere medische wetenschap, in mijn geval althans, in het geheel géén behandeling aanbood.
  Perfecte benadering door mevr. Petrova en oprecht bedankt voor de geboden hulp.

 24. Vandaag 10 april is het precies 1 jaar geleden dat ik een Bellse Parese heb gehad. Het begon de dag ervoor met pijn in m’n rechteroog. Het leek alsof er een dikke zandkorrel in zat die ik er niet uit kreeg. Vanwege mijn slechte slapen zat ik ’s nachts beneden en had inmiddels ook pijn in m’n oog. Toen ik wat wilde drinken lukte dat niet; alles ging ernaast. Toen ik even later in de spiegel keek, leek het dat m’n mond scheef trok. Ik heb mijn man wakker gemaakt en gevraagd of hij wilde kijken of ik het wel echt goed zag. Na met de huisartsenpost te hebben gebeld vonden ze het gezien mijn voorgeschiedenis toch verstandig om een ambulance te laten komen. Zo belandde ik in de hele vroege ochtend van 10 april op de SEH van het Gelderse Vallei ziekenhuis in Ede. M’n bloeddruk, al eerder door de ambulance broeder gemeten, was nog steeds torenhoog. Er werden röntgenfoto’s van mijn longen gemaakt en een scan van m’n hersenen om uit te sluiten dat een evt tumor de oorzaak zou zijn van de aangezichtsverlamming. Gelukkig was dat niet het geval en mocht ik met de diagnose Bellse Parese en een Prednison kuur naar huis met de boodschap dezelfde dag contact op te nemen met de huisarts vanwege de hoge bloeddruk en over 3 weken terug te komen bij de neuroloog. Rond 7 uur ’s ochtends waren we weer thuis. Daar zat ik dan….. van niets wetend. Op dat moment was ik nog in staat iets op te zoeken op internet. Gelukkig maar want daar las ik dat het gebruik van oogzalf en een oogverband voor de nacht een must is. Daar was mij niets over verteld behalve dat het vanzelf wel weer over zou gaan. Ook kwam ik de site van Margarita tegen. Met het uur werd ik schever en voelde ik me ellendiger. Lezen ging niet meer en ook praten was geen succes. Het thuisfront is achter oogzalf en oogverband aangegaan maar dat was zo 1,2,3 niet geregeld bij de apotheek omdat er weinig vraag was naar oogverband. Ook de zalf was niet op voorraad. Voor m’n bloeddruk hoefde ik pas 3 dagen later bij de huisarts te komen. Pas aan het einde van de avond had ik eindelijk m’n oogzalf. Deze had ik hard nodig want m’n oog stond wagenwijd open en ging niet meer dicht. Ik heb geprobeerd m’n oog dicht te tapen en ben op die zijde proberen te gaan slapen. Dan breekt de volgende ochtend aan. Na me gedoucht en aangekleed te hebben stond ik voor de spiegel…… Ik geloof niet dat ik ooit met zoveel afschuw naar mezelf heb gekeken….en wat heb ik gehuild. Er ging zóveel door me heen. Ik dacht….dit komt nooit meer goed. Inmiddels had onze jongste dochter ook van alles over Bellse Parese gelezen en kwam ook op de site van Margarita Petrova terecht en al snel was duidelijk dat ik met niks doen niet verder kwam dus heeft ze me aangemeld. Maar deze zaterdag had nog meer voor me in petto. Ik begon me steeds ellendiger te voelen en m’n zicht werd steeds slechter en het bleek dat m’n bloeddruk onrustbarend hoog werd. Na contact met de huisartsenpost in Ede belandde ik weer op de SEH en werd ik weer helemaal nagekeken en werd ik opgenomen in het ziekenhuis. Ik kreeg medicijnen toegediend om m’n bloeddruk te laten dalen. Zondagmiddag mocht ik weer naar huis met de boodschap naar de huisarts te gaan voor vervolgmedicatie. Die afspraak had ik al sinds vrijdag.
  Als de huisarts me, toen m’n dochter vrijdags heeft gebeld, had laten komen, had dit zeer waarschijnlijk voorkomen kunnen worden. Ik was z’n tweede patiënt met Bellse Parese gedurende z’n 30 jarige loopbaan als huisarts en hij kon me niet vertellen bij wie ik moest zijn voor evt mime therapie behandeling. Hij wist er niet veel van. Wát een geluk dat ik een bericht terug had gekregen van Margarita en ’s middags bij haar mocht komen. De ontvangst was allervriendelijkst en voor het eerst kreeg ik informatie. Informatie waar ik wat aan had en waar ik wat mee kon. Ze gaf me vertrouwen. Ze leerde me tapen, leerde me hoe ik moest praten ( door 2 vingers naast m’n mond aan de niet verlamde kant te leggen zodat deze niet mee bewoog ), gaf me oefeningen mee en leerde me hoe ik moest oefenen en gaf me acupunctuur en gezichtsmassages. 2x per dag 2uur met tape opgeplakt zitten en 2x per dag 20minuten m’n oefeningen doen. Heb nooit geweten dat je zoveel spieren hebt in je gezicht en die allemaal onafhankelijk kunt gebruiken. De uren in de tape waren de momenten waren het fijnst, want dan voelde ik me een beetje “normaal” voelde. Ik was m’n gezicht kwijt, er waren alleen maar grimassen, emoties waren weg, ik stotterde bij woorden beginnend met een p en een b. Drinken met een rietje, eten zeer klein gesneden met veel geknoei. Wat was me toch overkomen. Ook voor mijn man en 4 kinderen vond ik het vreselijk. Hoe moesten zij verder met zo’n ” mismaakte “vrouw/moeder. Ik oefende me suf en Margarita gaf me na de tweede keer al hoop dat het goed zou komen. Ik kan niet in woorden uitdrukken hoe nodig ik dát had en hoe goed haar behandeling me heeft gedaan en hoe dankbaar ik haar daarvoor ben. Na 6 keer bij haar te zijn geweest mocht ik stoppen met de behandelingen. Voor de buitenwereld was ik weer normaal. Ik ben heel lang niet in staat geweest dit op papier te zetten. Het heeft een zeer grote impact op mij gehad en ik voel me nog steeds niet de oude. Ik kan erg slecht tegen drukte en stress moet ik ècht vermijden. M’n rechteroog is nog steeds niet helemaal oké. Soms bekruipt me dan het onbehagelijke gevoel van…. nee niet nog een keer….Ook m’n rechter gezichtshelft voelt nog een beetje doof aan.
  Nu 1 jaar later, voor degenen die een Bellse Parese net hebben gekregen of al even hebben, heb ik dit opgeschreven. Men weet er te weinig van om je te informeren wat van essentieel belang is. Alles moet je zelf uitzoeken. Dat is niet zoals het zou moeten zijn. Huisartsen en specialisten zouden je direct door moeten verwijzen naar iemand met kennis van zaken en dat is Dr. Margarita Petrova
  Zorg dat je naast de Prednison ook direct oogzalf en oogverband krijgt voorgeschreven wanneer je oog niet of gedeeltelijk sluit en neem contact op met Dr Margarita Petrova, AcuVitae in Amsterdam of schrijf je in. Laat je ook controleren op de ziekte van Lyme, dit kan je heel veel ellende besparen zeker als je ook andere gezondheidsklachten hebt. Ik heb hier zelf op aan moeten dringen omdat er niet aan wordt gedacht. Lyme kan namelijk een van de oorzaken zijn van een Bellse Parese. Ook ik heb een Lyme besmetting gehad, is veel later gebleken. In mijn geval was het zeer waarschijnlijk niet de oorzaak van de Bellse Parese.
  Margarita, ik ben je nog elke dag dankbaar!

 25. Heb 27 jaar geleden Bell gehad en 2 jaar terug en woensdag de 3e x heb al kleine ogen nu helemaal . Ik ben 52 jaar en woon in Drente kan ik geen voorbeeld van de massages krijgen dmv een filmpje of iets dergelijks??
  Vt groet Hetty Feddema

 26. Op 8 febr stelde de huisarts wondroos vast in het rechteroor. Met antibioticakuur huiswaarts gekeerd. Op 11 februari geen verbetering. Sterker, die nacht ontwikkelde zich de ziekte van Bell. Op 12 februari terug bij huisarts die neuroloog raadpleegde met mijn klachten (oog sloot niet goed en mond hing scheef) en 10-daagde kuur Prednisolon aan antibiotica toevoegde.
  Op 16 februari bevestige huisarts tijdens mijn 3e visite dat ik ziekte van Bell had. Op mijn vraag “Wat nu?” antwoordde zij dat ik af moest wachten of het zich zou herstellen en dat ik misschien over een paar weekjes een afspraak bij een logopedist zou kunnen maken.
  Gelukkig had mijn zoon al wat rond gekeken op internet en gezien dat met acupunctuur goede resultaten geboekt kunnen worden bij het herstel. Diezelfde 16e februari nog trok ik de stoute schoenen aan en belde AcuVitae, waar ik op de 18e al terecht kon voor mijn eerste bezoek en behandeling.
  Achteraf gezien een juiste beslissing: vandaag ben ik voor de 6e behandeling in Amsterdam
  geweest en ben ik na nog geen 5 weken weer bijna de oude en heb vrijwel geen restverschijnselen.
  De deskundigheid van mw. Petrova in samenhang met de oefeningen die zij meegeeft en de gezichtsmassage plus de acupunctuurbehandeling hebben zeker bijgedragen aan mijn snelle vooruitgang. Vandaag heb ik haar voor de laatste keer de hand geschud in het vertrouwen dat ik snel voor 100% mijn ‘oude’ gezicht weer terug krijg.
  Bedankt Margarita!!!!

 27. Op een maandagochtend wilde mijn rechteroog niet meer dicht en zag ik dat mijn mond hing, ik schrok me kapot. Na de huisarts gezien te hebben was ik er nog niet helemaal gerust op en heb ik contact opgenomen met mevrouw Petrova. Met name de manier waarop ze over de ziekte en het mogelijke herstel sprak, gaf mij veel vertrouwen in een goede afloop. De oefeningen die ze gaf hebben zeker geholpen. Het zou goed zijn als je dit soort dingen bij de huisarts al hoort, maar helaas. Na twee weken ben ik nu voor 90% hersteld wn de verwachting is dat het helemaal goed komt. Erg blij met de begeleiding en behandeling van mevrouw Petrova!

 28. 5 dagen voor mijn uitgerekend datum van de keizersnede, kreeg ik een gezichtsverlamming, mijn dokter verwees me direct naar de neuroloog, en die constateerde ziekte van Bell. Ik was erg geshockeerd, ik dacht dat het nooit meer goed zou komen. Dus daardoor was ik de volgende dag met spoed opgenomen, en kreeg ik een keizersnede. Heb gelukkig een gezonde tweeling gekregen. Na de keizersnede moest ik beginnen aan de prednison, was een kuurtje van 11 dagen. Helaas zag ik geen verschil van mijn gezichtsverlamming. Na twee weken hoorde ik via anderen over acu vitae. Mijn man heeft gelijk een afspraak gemaakt en we zijn geweest bij mvr Petrova. Ik voelde me gelijk op mijn gemak bij haar, ze is zeer professioneel en aardig en leeft met je mee. Daar ben ik een keer per week geweest, in totaal 6 keer. Ik kreeg ook oefeningen mee, om thuis te oefenen. Ik heb mijn gezicht dankzij zes behandeling weer terug gekregen. Ik ben haar super dankbaar. Ik raad iedereen aan die dit ook heeft om naar haar toe te gaan. Dankjewel voor alles, ik ben je dankbaar en dankzij jou kan ik weer lachen :))) dikke kus dolma

 29. Op 18 okt. 2015 werd bij mij de Ziekte van Bell geconstateerd door de neuroloog van het Antonius Ziekenhuis te Utrecht/Nieuwegein. Op zijn advies ( “als ik het zelf zou hebben, dan zou ik zeker naar mevr. Petrova gaan”) ben ik naar mevr. Margarita Petrova in A’dam gegaan en na zes behandelingen middels gezichtsmassage, acupunctuur en allerlei speciale oefeningen heeft mevr. Petrova een fantastisch resultaat bereikt.
  Mijn gezicht is weer net zo symetrisch als voorheen en mond en oog werken weer volledig. Door haar warme persoonlijkheid en de zeer betrokken werkwijze zal ik mensen in mijn omgeving die ook met dit ziektebeeld geconfronteerd worden, zeker doorsturen naar mevr. Petrova.

 30. Op 5 juli jl. had ik plotseling Bellse parese! Zeer waarschijnlijk als gevolg van hele grote temperatuurverschillen. Volgens de neuroloog niets aan te doen, duurt een maand of 9 en hopelijk gaat het op uw leeftijd (65) helemaal over…..! Maar dan ken je mij nog niet! Onmiddellijk gegoogeld en op de site van Margarita gekomen. Ik heb haar gemaild en binnen een kwartier had ik antwoord. Ik kon al op 9 juli terecht!
  Ik was bang, schaamde me voor mijn ‘quasimodo’ gezicht en was zo verdrietig. Margarita stelde me zó op mijn gemak, was zó ontzettend lief en vooral kundig! Ik ben totaal 11 x bij haar geweest, ze masseerde mijn gezicht, deed de oefeningen voor en daarna de naaldjes. Mijn man mocht met háár iphone de massage filmen en dat filmpje stuurde ze ons per mail zodat hij thuis ook elke dag de massage kon toepassen.
  Ze voelt als ‘my best friend’! Net heb ik nog met haar geskypet voor de laatste details….weer was ik zo geëmotioneerd omdat ze zo’n lieve arts is…..mijn gezicht is praktisch weer als voorheen, iemand die me niet kent ziet niets meer….en ik vind het bijna jammer omdat ik Margarita dan niet meer zie! Ze gaf nog aan dat ik altijd weer een beroep op haar kan doen wanneer ik vragen heb!
  Ik raad iedereen met Bellse parese absoluut aan om metéén naar haar toe te gaan! Ze is in 1 woord geweldig! Dank je wel lieve Margarita voor alles en voor het teruggeven van mijn gezicht!
  xxx Treesje

 31. Beste Nanceke, bij Bell kan pijn vanaf ongeveer de tweede week van verlamming optreden. Het is verbonden met de trigger puntjes, die ontstaan als de zenuw weer begint te werken. Het is meestal niet sterke pijn. Heeft u ooit een mimetherapie gekregen? Het is een techniek, die aangezichtsspreien helpt te ontspannen en pijn in de triggerpunten te verminderen.
  De andere mogelijkheid – Crystal touch, daar werken mensen met de restverschijnschellen van de verlamming. Ik hoop, dat op een of andere manier kunt u een opluchting vinden!
  Met vriendelijke groeten,
  Margarita Petrova

 32. Na een aanval van Bell (21 augustus) ben ik op advies van mijn vrouw bij de AcuVitae praktijk geweest en heb daar twee behandelingen gekregen van Margarita Petrova. Vanaf mij eerste bezoek stelde ze mij al gerust om te zeggen dat het goed zal komen en niet heel ernstig was.
  Het was ook goed dat ik binnen twee weken gelijk een afspraak had gemaakt.
  Nu een ruime maand verder ben ik met hulp van haar en de medicijnen van de specialist nagenoeg genezen.

 33. Beste lotgenoten,

  Op 03 juni 2015 werd ik getroffen door de ziekte van Bell. Plotseling en zo onverwacht slaat deze ziekte toe. Na een volledige dag onderzoeken kreeg ik deze diagnose en het advies om een antiviraal middel in te nemen en af te wachten, maar ik moest er wel rekening mee houden dat dit heel lang kon duren en dat er geen garantie was op genezing. Ik kon dit niet geloven! Ik ben 32 jaar! Het kon toch niet dat ik heel mijn leven er zo ging uitzien? Wat met mijn kindjes? Maar ik besloot niet op te geven. Zo ben ik ook bij Acuvitae terecht gekomen. Ik woon in België, maar ik besloot toch een afspraak te maken bij Margarita Petrova om een behandeling te starten. Onmiddellijk ben ik met mijn therapie gestart en wekelijks kwam ik met de Thalys naar Amsterdam. Na een maand (5 sessies) was ik bijna volledig genezen!!! Wat ik niet durfde hopen, gebeurde toch! Dankzij Acuvitae had ik hoop en motivatie en werkte ik mee aan mijn eigen genezing!
  Zelfs de dokters in België kunnen niet geloven dat ik zo snel genezen ben. Ik geef toe, ik heb nog enkele heel kleine kwaaltjes zoals mijn oog dat soms nog open valt ’s nachts en als ik moe ben is het vermoeiender om alles vlot te bewegen, maar dit weegt niet op tegen het begin van deze nachtmerrie!! Ik raad iedereen met deze ziekte aan om contact op te nemen met Acuvitae! Ook in België heb ik deze therapie aangeraden! Bedankt Margarita voor alle hulp en steun die je me gegeven hebt tijdens deze moeilijke dagen!

 34. Dag lezer, ik heb een aangezichtsverlamming sinds 2009, en als ik jullie reacties lees, merk ik op dat jullie er geen pijn bij hebben? ik verga nog steeds van de pijn en moet daarom anti-depressiva innemen om te zenuwpijn wat te minderen. Ik ben zeer vlug moe, kan me niet meer concentreren en vergeet veel, door de constante pijn. Jawel: mijn mond staat nog steeds scheef, en lachen gaat niet meer zonder gekke grimassen en het doet verdorie pijn ook. Ik ben niet meer in staat om voltijds te gaan werken, mijn hele leven ligt al 6 jaar overhoop. ik ben niet meer wie ik was. Is er nog zo iemand?

 35. Op 27 mei 2015 werd bij mij de ziekte van Bell geconstateerd door de neuroloog. Omdat mijn oog niet meer sloot en mijn mond scheef trok bestond eerst het vermoeden dat ik een TIA of herseninfarct had. De neuroloog heeft mij geen Prednison voorgeschreven omdat hij van mening was dat de bijwerkingen van dit middel schadelijker zijn dan de bewezen effecten bij de ziekte van Bell. Met een recept voor oogdruppels, horlogepleisters en de mededeling dat het wel een jaar kon duren, maar uiteindelijk vanzelf overgaat werd ik naar huis gestuurd. Ik ben toen via internet gaan zoeken of ik er zelf iets aan zou kunnen doen om het herstel wat te bespoedigen.
  Zo kwam ik op de site van Acuvitae terecht. Op 1 juni 2015 ben ik voor het eerst behandeld door Margarita Petrova met acupunctuur en gezichtsmassage, met als huiswerk het dagelijks tapen van mijn oog en mond, en gezichtsoefeningen. Op 24 juni 2015 heb ik de laatste behandeling gehad. In totaal heb ik 5 behandelingen gehad met een heel goed resultaat. Ik kan iedereen die de ziekte van Bell heeft aanbevelen om deze behandeling te proberen. Ik ben heel blij dat ik binnen 1 maand nagenoeg hersteld ben. Margarita, dank!

 36. Op 6 mei 2105 kreeg ik de ziekte van Bell, huisarts, ziekenhuis, prednison kuur van 10 dagen, en afwachten, met rust zou het misschien over kunnen gaan. Kortom heel mijn leven stond op zij kop, het zal toch niet blijvend zijn, hoe nu verder daar niemand mij de zekerheid kon geven en ze ook bij de artsen geen zekerheid konden geven, weinig aandacht wat het met mij doet als mens, de onzekerheid, via Google ben ik op dit forum gekomen en wel wat goede dingen kunnen lezen, vitamine B forte gekocht en hopen op verbeteringen. de kuur was afgelopen, en ik was vooral erg moe, moe en nog eens moe. In deze situatie ben ik verder gaan onderzoeken, lezen en kijken naar mogelijkheden tot een sneller herstel.

  heb na het lezen contact opgenomen met Acuvitae, een dag later had ik een afspraak met Margarita Petrova, een vrouw die verstand van zaken heeft, weet waar ze over spreekt, voelde mezelf gehoord, heel anders dan in het ziekenhuis, Margarita heeft me gelijk behandeld, oefeningen en laten zien hoe ik mijn gezicht kon intappen, heeft de kant van de verlamming gemasseerd en heeft ook accupunctuur ingezet, kortom ben ik van mening dat zeker een meerwaarde heeft tot herstel ook al denken de artsen en duidelijk anders over daar het niet feitelijk bewezen is, maar ik kan je zegen dat na nu twee behandelingen ik dingen in mijn gezicht ziet gebeuren, het doet met goed en dat zit ook tussen mijn oren maar zolang er een kleine verandering is, is dit dichter bij een herstel.

  Mochten de mensen die deze ziekte hebben, twijfel niet en neem contact op met Margarita Petrova, zij neemt de tijd en behandeld patiënten met geduld respect, en dat is vaak niet overal zo, vaak ben je een nummertje en dat ervaar ik bij Margarita zeker niet.

  Dank voor de aandacht en begrip!!!!

  Groet, Ron Brouwer

 37. Op 23 april werd ik ’s ochtends wakker met een half werkend gezicht en vooral een zeer oog. De huisarts constateerde toen direct Bell. Bij mij is/was de oorzaak gordelroos in mijn oor. Daar liep ik al 2 weken mee rond met alleen de gedachte dat ik oorpijn dus oorontsteking had. Met prednison en antibiotica naar huis en van de schrik bijkomen. Ik dacht n.l. ook in eerste instantie dat het een tia was. Dus eerst was er de opluchting dat het dat niet was en daarna zoeken naar informatie over Bell (nog nooit van gehoord tot dat moment) want het is toch behoorlijk confronterend . In deze zoektocht kwam ik de website tegen van Margarita Petrova (AquVitae). Wat was ik blij met het bestaan van iemand die gespecialiseerd is in gezichtsverlamming en wat fijn dat je zelf actief iets kunt doen om bij te dragen (buiten rust) om de schade te beperken/ herstellen. Na 3 behandelingen bij Margarita waarbij ze bij mij acupunctuur, massage, tapen en oefeningen toepaste , en ik thuis de massage, de oefeningen en het tapen doorzette is mijn gezicht nagenoeg geheel hersteld. Het is nu bijna 5 weken geleden en ik doe de oefeningen nog steeds. Maar wat fantastisch dat het zich zo heeft ontwikkeld. Ik ben dan ook superblij met het bestaan van AcuVitea en vooral ook met de wijze waarop Margarita werkt. Iedere huisarts of specialist zou moeten doorverwijzen of in ieder geval mensen die dit overkomt moeten attenderen op het bestaan van deze mogelijkheid. Ik heb het gemeld bij mijn huisarts en ik vertel het aan iedereen die ik tegenkom.

 38. op 27 januari 2015 werd door de huisarts de ziekte van Bell bij mij geconstateerd. De avond tevoren had ik wel wat lichte hoofdpijn en ik had een beetje een raar gevoel in mijn lippen toen ik een kop thee dronk, maar verder wees niets erop dat ik ineens een heel ander gezicht de volgende ochtend in de spiegel zou zien! Heel even dacht ik aan een beroerte maar daarbij is je oog niet betrokken en dat was nu duidelijk wel het geval.. Kreeg een kuur prednisolon mee en oogzalf en stelde diverse vriendinnen op de hoogte van deze kwaal.. Twee van hen wezen op de website van Acuvitae.. eerst zag ik dat niet zo zitten (al die naalden in mijn gezicht!) maar achteraf heb ik er spijt van dat ik niet eerder met Margarita contact had opgenomen! Ik was voor de eerste keer bij haar op 13 februari en mij viel het direct op hoe grondig ze naar alle details op mijn gezicht keek! Dat deed me erg goed. Ze nam een hele batterij aan oefeningen met me door en leerde me hoe ik mijn gezicht op een speciale manier kon tapen en heeft met aandacht mijn gezicht gemasseerd en daarna is ze met de acupunctuur aan de slag gegaan. De prikjes vielen me alleszins mee.. meer moeite had ik (als beweeglijk type) met het stil liggen gedurende enige tijd maar ik weet wel zeker dat heel veel mensen het heerlijk zullen vinden om in alle stilte en rust te KUNNEN liggen zonder dat je wat dan ook maar moet!
  Ik heb stevig geoefend en heb in totaal 5 behandelingen gehad. Ik moet blijven oefenen maar het gaat wonderwel goed nu. Ik kan het iedereen aanraden die dezelfde drempelvrees als ik hadden om deze stap te zetten!

 39. Als gevolg van de ziekte van Lyme, kreeg ik circa twee maanden geleden een Bellse parese. Na twee en een halve week geen enkele verbetering te zien, begon ik me zorgen te maken. Ik ben toen in behandeling gegaan bij Margarita en ze heeft me enorm geholpen. Inmiddels ben ik geheel hersteld. De oefeningen, tape voor ontspanning en acupunctuur hebben daar zeker enorm bij geholpen. Haar uitleg is helder en duidelijk en ze Is pas tevreden als het maximale resultaat Is behaald. Bij mij was dit na 4 behandelingen. Ontzettend bedankt!

 40. Hallo lieve mensen

  Ik ben op 13 oktober 2014 helaas ook getroffen met het geven Ziekte van Bell.
  Ik ben nu 52 jaar en wordt straks 53 jaar.

  Schrikken in berusten, accepteren, positief blijven en verder leven!!!!!!!!!!
  Het leven is je gegeven zoals je vandaag leef….

  Ik weet voor ons is het moeilijk omdat het ons gezicht is, wat als eerste wat je altijd
  Hebt gehad in je eigen inner en uiterlijk verschijning naar de buitenwereld toe.

  Ik kan gelukkig nog werken en mijn gezichtsverlamming is niet schrikbarend aanwezig, maar het is aanwezig en te zien als praat.
  Nu met acupunctuur bij mevr. Petrova en heb alle vertrouwen dat het langzaam weer goed komt!

  Heb vertrouwen in jezelf!! Tuurlijk mag je een “down” dag of dagen hebben…. Maar zet je eroverheen het moet!! Je helpt ook zo je eigen genezing waar je op hoopt en waar je voor leeft!

  Sterkte voor ons allemaal!

  Robertoxxxx

 41. Hi Sonja,
  Een vriendin van mij heeft dit tijdens haar zwangerschap gehad zij heeft heel veel gerust en na de bevalling is het weggegaan.
  Ik heb het sinds een paar weken ook (zie mijn verhaal onder) ik rust echt super en bijna overdreven veel ik lig de hele dag in bed te slapen, zal moeilijk gaan met een pas geboren baby maar raad dat toch wel aan. Weet niet of je oefeningen doet maar elke dag even 10 min of zo oefeningen voor de spiegel door overdreven de O en i te maken en ik masseer mijn gezicht regelmatig en ben een keer per week naar acupuncturist gegaan.
  Ik las dat je die spieren wel actief moet proberen te houden want ze sterven af en hechten weer aan en als je ze niet actief houd kunnen ze verkeerd aanhechten en dan heb je kans dat als je bijv. je mond open maakt je oog dan dichtgaat of zo.

  En ik geloof ook een beetje heilig in positieve kracht dat heb ik door deze hele periode heen en voor mij werkt het, niet teveel naar gruwelverhalen luisteren en anderen niet aan jouw verhaal vergelijken iedereen heelt op zijn eigen manier, luister luister luister naar je binnenstem of wat je gevoel je zegt die is in dit opzicht je arts die weet wat er achter de schermen afspeelt, dan komt het zeker goed.
  Ik ben natuurlijk geen arts maar lees hier en daar dat de Crystal Touch helpt, misschien dat eens proberen mocht de rest niet lukken.

  Ik heb nu sinds ongeveer 4 weken bp, mijn symptomen zijn gespreid over een week geleidelijk gekomen nadat ik mijn kiezen had laten trekken wat waarschijnlijk het begin van dit is geweest, ook moet ik ook eerlijk zeggen dat ik een super stressvol half jaar hiervoor heb gehad.
  Het begon in het begin van de week met tintelingen in mijn tong en een wenkbrauw die hing waar ik verder niet bij heb stilgestaan, merkte het na het epileren en dacht dat ik mijn wenkbrauw een beetje teveel had geplukt.
  Eind van de week had ik geen gevoel of smaak meer aan de rechterzijde van mn tong avonds hing mijn mond een beetje en de opvolgende dagen werd het erger ook liep het drinken erlangs en ging het praten steeds moeilijker en bleef mijn oog opeens open staan.

  Het was weekend en na aandringen van partner naar huisartsenpost te zijn gegaan, hebben ze me daar doorverwezen naar EH Neuroloog en die heeft mij toen gehouden vanwege mijn bijverschijnselen zware hoofdpijn en doofgevoel aan rechterkant van lichaam en uitstralende pijn aan bovenkant van rechter arm.
  Toch moet ik zeggen was ik er best rustig onder omdat ik ergens het gevoel had dat het goed zo komen.
  Wat ik niet van de mensen om mijn heen kon zeggen, partner en vriendinnen die helemaal overstuurd waren en niet konden slapen de nacht dat ik in het ziekenhuis ging en moest blijven.

  Dat is nu ongeveer 4 weken gelden en het gaat de goede kant op *raakt hout aan*, alles begint weer een beetje beweging te krijgen.
  Mochten er toch symptomen aanhouden dan zal ik denk ik wel na meer onderzoek Crystal Touch eens gaan proberen.

  Veeel succes voor alle die dit weer te boven moeten komen.

 42. Toen ik plotseling werd geconfronteerd met een aangezichtsverlamming Bell’se parese heb ik Prednison, oogdruppels, oogzalf en horlogeglasverband voorgeschreven gekregen. Tevens heb ik dezelfde dag contact opgenomen met AcuVitae waar ik gelukkig aan het einde van de dag nog langs mocht komen. Ik ben hier bijzonder vriendelijk en professioneel ontvangen en behandeld. Alles wordt goed uitgelegd, je krijgt instructies voor diverse oefeningen en het tapen van je gezicht plus acupunctuur. Ik heb deze behandelingen als bijzonder positief ervaren. Na een aantal weken heb ik hier ook biopunctuur behandelingen ondergaan en dit alles heeft de gezichtsverlamming grotendeels hersteld. In het ziekenhuis stonden ze versteld van het resultaat, ze hadden al in mijn dossier gezet dat ik er mee zou moeten leren leven. Maar deze arts van AcuVitae geeft niet op en ziet je lichaam als een geheel wat in mijn beleving nogal eens vergeten wordt in de medische wereld. Ik kan u Mevrouw Petrova en haar aanpak van harte aanbevelen. Ik ben haar enorm dankbaar!

 43. Een paar weken geleden werd ik door een collega geattendeerd op een vreemde stand van mijn linkeroog, ik wuifde het weg met een opmerking dat het bij het ouder (ben 51) worden hoorde.
  Thuis gekomen keek ik in de spiegel en zag dat mijn mondhoek rechts en mijn rechteroog wat hing (dus niet links:). Ik nam de dag voor mezelf nog een keer door en merkte dat ik ’s ochtends al een loopneus ( ook rechts) had en dat ik die met normaal “ophalen” niet kon verhelpen. Ook het eten tijdens de lunch was anders dan gewoonlijk, en ook de rechterkant.
  Ik schrok er hevig van en dacht aan een TIA of beroerte, dit allemaal opgezocht op internet, maar er was geen duidelijke link met deze twee aandoeningen. Voor de zekerheid toch maar naar de eerste hulp, waar ik tot drie keer aan toe dezelfde testjes moest doen, en drie uur later met een recept voor Prednison en een afspraak voor 3 weken later weer buiten stond, zonder benoeming van de aandoening. Thuis gekomen weer op internet gezocht en zo kwam ik op de site van AcuVitae. Het bleek al heel snel dat de verschijnselen voldeden aan de omschrijving van de ziekte van Bell. Direct op zaterdag gebeld en de dinsdag erop kon ik terecht voor een intake. Margarita heeft mijn direct een behandeling gegeven van tape-ing, gezichtsmassage, acupunctuur en oefeningen. De behandelingen volgden zich met een tussentijd van 2 à 3 dagen op en het resultaat was en is verbluffend. Na 5 behandelingen was mijn gezicht voor 99% weer normaal. Het werd zelfs een positief uitje voor me, Ik ben zeer opgelucht en vol lof over de manier van behandelen, Margarita neemt de tijd voor je, vraagt verder (heb je last van hooikoorts) en past haar behandeling daar op aan. Zij heeft een goed oog voor de (innerlijke) mens. Ik kan Margarita en haar behandelen zeer aanbevelen, ik heb er zeer veel baat bij gehad! Aarzel niet en maak een afspraak!!

 44. Meer dan 3 maanden geleden ben ik helaas ook getroffen door Bells Palsy.
  Ik ben na 2 weken bij Margarita terecht gekomen en zij is vanaf het begin heel erg betrokken geweest bij mijn situatie. Ze is enorm deskundig en wil er alles voor doen om je zo goed mogelijk te helpen. Me gezicht is vrijwel weer symmetrisch geworden, mede dankzij haar goede behandelingen. Ik ben helaas nog niet 100% de oude maar ik heb veel hoop&vertrouwen dat het laatste stukje ook nog goed komt. Ik heb me erg gesteund gevoeld door Margarita en zou haar aan iedereen aanbevelen!

 45. Mijn ervaringen met de praktijk is zeer goed. Wordt goed geholpen, alles wordt heel nauwkeurig uitgelegd. Er worden foto’s gemaakt dat je later kunt zien wat het verschil is voordat je bent geholpen tussen de behandelingen door en na je behandelingen. Wij hebben deze praktijk op internet gevonden en gelijk een afspraak gemaakt (in overleg met mijn huisarts). Ik wist niet wat ik kon verwachten, maar Ben echt blij dat ik ben begonnen met deze behandeling. Prikken in mijn gezicht is pijnlijk maar het is ff volhouden en je krijgt er goed resultaat van! Je krijgt ook oefeningen mee naar huis toe. Het kost aardig wat energie maar je doet het voor een goed doel. Waar een wil is, is een weg! Als iemand de ziekte van Bell krijgt, aarzel niet en maak gelijk een afspraak.

 46. Beste Sonja, ik heb uw post net gezien, anders zou ik meteen reageren. Heeft u Bells 9 weken geleden gekregen? Als tijdens de eerste 3 (max 6) weken er nog geen verbetering kan gezien worden, dan heeft u kans op zenuwbeschadiging. Het kans op spontaan herstel is redelijk klein. Ik raad u aan zo snel mogelijk met behandeling beginnen, ik weet niet hoever u van Amsterdam woont en is het mogelijk voor u hiernaartoe voor de behandeling komen. In ieder geval, massage – gezichtsoefeningen (als paresis compleet is, zijn er speciale oefeningen voor) – acupunctuur ergens in de beurt. Met vriendelijke groeten, Margarita Petrova

 47. Begin februari werd bij mij de ziekte van Bell (Bellse parese) vastgesteld. Een kennis raadde mij aan contact te zoeken met Acuvitae in Amsterdam.
 Daar kon ik gelukkig dezelfde week nog terecht. Na 6 behandelingen met acupunctuur, gezichtsmassage en de aangegeven oefeningen is mijn gezicht weer symmetrisch. 
Margaritaa Petrova heeft mij vakkundig en op een bijzonder prettige manier behandeld.

 48. When I got infected with Bell’s Palsy on the left side of my face, I quickly sought advice from the first acupuncturist I could find as I had not been getting any coherent responses from my more “traditional” doctors. Dr. Petrova thoroughly explained all the different aspects of the procedure and I could sense her expertise in the field. She was really supportive throughout my treatment and made sure I felt comfortable with everything she was doing. With both bio- and acupuncture treatment twice a week for three weeks and some exercises to do at home during, my face was back to normal. She also provided me with exercises to keep in mind if this was ever to happen again. Dr. Petrova’s treatment is very professional and definitely effective. I am happy I found her as soon as I did!

 49. Hallo allemaal, vooral hallo moeders met een aangezichtsverlamming,
  Ik heb een kindje van 4 weken oud en 3 weken voor de bevalling kreeg ik de aangezichtsverlamming. Ik heb nog niks van herstel opgemerkt. Zijn er vrouwen die dit ook hadden/hebben en mij hoop kunnen geven dat het nog zeker kan herstellen?
  Groetjes Sonja

 50. Op 10 februari werd bij mij de ziekte van Bell geconstateerd. 
Via de huisarts alleen prednison gekregen ter behandeling.
de genezing zou wel een maand of zeven kunnen duren,
en ik zou de nodige rest verschijnselen kunnen blijven houden. 

Via googelen op internet is mijn vrouw op je site terecht gekomen
en heeft meteen een afspraak gemaakt.
 Op 12 februari ben je begonnen met de behandelingen,
 gezichtsmassage en  bio- en acupunctuur,
bovendien kreeg ik de nodige oefeningen en tips mee voor thuis.

 Dank zij jou professionele aanpak was de gezichtsverlamming
met zes weken weer verholpen en heb je de behandelingen op 25 maart gestopt.

 Onze  hartelijke dank voor je vakkundige behandelingen
we zullen je zeker aanbevelen!

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

Back To Top

Gratis Consult

Schrijf je in voor een gratis consult van 15 minuten bij een van onze partners.

Schrijf je in voor een gratis consult